Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών - Είχε μαχαιρώσει στρατιώτη

Reuters: Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών - Είχε μαχαιρώσει στρατιώτη
Κλιμακώνεται η βία στη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας
Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν Παλαιστίνιο, ο οποίος είχε τραυματίσει με μαχαίρι στρατιώτη στη Δυτική Όχθη το Σάββατο 17/9, όπως μεταδίδει το Reuters.
O στρατιώτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ με ανάλογες επιθέσεις να γίνονται από τον Οκτώβριο του 2015 είναι δύσκολο να ελεγχθεί η βία που έχει κλιμακωθεί πάλι τα τελευταία 24ωρα.
Η συχνότητα τέτοιων επιθέσεων είχε μειωθεί τους τελευταίους μήνες.
Την Παρασκευή 16/9 οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τρεις Άραβες, που έκαναν παρόμοιες επιθέσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη.
Ένας Ισραηλινός εκπρόσωπος του στρατού είπε ότι η επίθεση του Σαββάτου (17/9) έγινε κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου ρουτίνας στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, όπου ο δράστης οπλισμένος με ένα μαχαίρι επιτέθηκε στον (Ισραηλινό) στρατιώτη.
"Για να αντιμετωπίσουν την άμεση απειλή, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν τον δράστη, με συνέπεια τον θάνατό του" συμπλήρωσε ο ίδιος.
Τουλάχιστον 215 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε τέτοια βίαια περιστατικά από τον Οκτώβριο του 2015 στη Δυτική Όχθη, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας.
Από αυτούς οι 144 έκαναν επιθέσεις με μαχαίρι, ενώ οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε πορείες.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονήσει με τη σειρά τους 33 Ισραηλινούς και δύο Αμερικάνους τους τελευταίους μήνες.
Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για τη χρήση υπερβολικής βίας και υποστηρίζουν ότι κάποιοι από τους ομοεθνείς τους που σκοτώθηκαν δεν συνιστούσαν απειλή, ούτε είχαν σκοπό να επιτεθούν σε κάποιον.
Σε κάποιες περιπτώσεις οι αρχές του Ισραήλ έχουν ξεκινήσει έρευνα για το αν έγινε υπερβολική χρήση βίας.
Οι Παλαιστίνιοι ηγέτες υποστηρίζουν ότι κάποιοι από τους επιτιθέμενους έδρασαν υπό το καθεστώς της απελπισίας για την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών το 2014 και το σχέδιο των Ισραηλινών να επεκταθούν στα κατεχόμενα, όπου οι Παλαιστίνιοι ήθελαν να ιδρύσουν ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα τη Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Το Ισραήλ θεωρεί ότι τα αντιισραηλινά σχόλια Παλαιστίνιων αξιωματούχων στα social media πυροδοτούν αυτές τις επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης