Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο συμβιβασμός Στουρνάρα (ΤτΕ) – Κυβέρνησης για την Attica bank δείχνει ενοχή – Το 1 εκ της Πουσκούρη με τα 8 εκ Πανταλάκη

Ο συμβιβασμός Στουρνάρα (ΤτΕ) – Κυβέρνησης για την Attica bank δείχνει ενοχή – Το 1 εκ της Πουσκούρη με τα 8 εκ Πανταλάκη
Και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά τα προκλητικά, απαράδεκτα και ντροπιαστικά…. ξαφνικά εξυφαίνεται συμβιβασμός.
(upd7) Μετά την σύγκρουση….ο συμβιβασμός.... ένας συμβιβασμός με ερωτηματικά τόσο γαι την Κυβέρνηση και πως χρησιμοποιεί άθλια την δικαιοσύνη αλλά και τον Στουρνάρα (ΤτΕ) που στην πρώτη επίθεση που δέχθηκε.... επιδιώκει συμβιβασμό. 
Μάλιστα σήμερα, Σαββάτο 17 Σεπτεμβρίου, στις 18:00 το απόγευμα ξεκίνησε η συνάντηση του Στουρνάρα της ΤτΕ με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα... στο απόηχο της κόντρας και της εφόδου του εισαγγελέα στην εταιρία της συζύγου του Στουρνάρα...μιας πράξης απαράδεκτης που γεννά ερωτηματικά για τις σχέσεις κυβέρνησης και δικαιοσύνης.
Η συνάντηση μεταξύ Τσίπρα και Σουρνάρα διεξάγεται πριν την αναχώρηση του έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και στην διάσκεψη του ΟΗΕ αλλά ο πραγματικός λόγος της συνάντησης είναι η άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και ΤτΕ με αφορμή την Attica bank και την εισαγγελική έρευνα στην Mindwork Business Solutions, της εταιρείας κα Νικολοπούλου της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.
Στις 19:38 ολοκληρώθηκε η συνάντηση και όπως δήλωσε ο Στουρνάρας διεξήχθηκε σε πολύ καλό κλίμα - όπως δήλωσε ο Στουρνάρας - μίλησαν με τον πρωθυπουργό για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.
Επίσης τόνισε ο Στουρνάρας ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο να εκπαραθυρώσει τον διοικητή της Τράπεζα της Ελλάδος ενώ ανέφερε ότι σύντομα η ΤτΕ θα στείλει το πόρισμα που στηρίχθηκε στην εποπτική έρευνα του SSM στην δικαιοσύνη με έμφαση τον τρόπο που χορηγούσε η τράπεζα δάνεια.

Τι υποδηλώνει ο συμβιβασμός Στουρνάρα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με την Κυβέρνηση για την Attica bank;
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ήθελε με κάθε τρόπο να ελέγξει την Attica bank.
Η εμμονή και ο λυσσαλέος τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ελέγξει την Attica bank αποδεικνύει ότι η τράπεζα αυτή αποτελεί θέατρο μεγάλων επιχειρήσεων της κυβέρνησης.
Η Attica bank θα εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης, θα χρηματοδοτεί τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα και των φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση συμφερόντων.
Η Attica bank αποτελεί το όχημα του παράλληλου τραπεζικού συστήματος και των παράλληλων διαδρομών που σχεδιάζει η κυβέρνηση μέσω του τραπεζικού συστήματος.
Και στο παρελθόν και τώρα η Attica bank έχει χρησιμοποιηθεί από τις κυβερνήσεις ενώ το ΤΣΜΕΔΕ και οι υπόλοιποι μέτοχοι χάνουν το 80% της επένδυσης τους λόγω των τεράστιων λογιστικών ζημιών....
Έχουν γίνει σωρεία και επαναλαμβανόμενα εγκληματικά λάθη στην Attica bank και η προσπάθεια κουκουλώματος δεν έχει προηγούμενο.
Οι εργαζόμενοι και οι μέτοχοι είναι τα θύματα των διαχρονικών παιχνιδιών.
Η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να αντικαταστήσει μέσα σε ένα απόγευμα την διοίκηση Αντωνόπουλου που ήταν ανεπαρκέστατη και για τον λόγο αυτό αντικαταστάθηκε.
Εν συνεχεία η ΤτΕ διόρισε την Άννα Πουσκούρη για πρόεδρο της Attica bank αλλά τον διορισμό αυτό τον σαμπόταρε η κυβέρνηση… που ανακάλυψε την εκκρεμότητα του 1 εκατ δανείου που είχε και το οποίο βρίσκεται σε καθυστέρηση.
Προφανώς εγείρεται μείζον ηθικό και μόνο ηθικό θέμα για την Πουσκούρη.
Η κυβέρνηση μέσω του φίλα προσκείμενου τύπου στοχοποίησε και ενοχοποίησε την Πουσκούρη ενώ είναι αληθές ότι και η ΤτΕ αιφνιδιάστηκε από το δάνειο… που δεν γνώριζε η ΤτΕ.
Ποιο ήταν το αποτέλεσμα να παραιτηθεί από πρόεδρος η Πουσκούρη.
Το ηθικό θέμα δεν θα επέτρεπε να αναλάβει πρόεδρος – μη εκτελεστικός – στην Attica bank.
Όμως μετά από αυτά τα γεγονότα η διαδικασία πήρε μια τουλάχιστον απαράδεκτη τροπή.
Αντί από την πρώτη στιγμή να ξεκινήσει μια διαγωνιστική διαδικασία με εξειδικευμένο οίκο ώστε να βρεθεί με αδιάβλητο τρόπο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος… η Attica bank είναι έρμαιο των επιδιώξεων ένθεν – ένθεν.
Εν τω μεταξύ η υπόγεια κόντρα Κυβέρνησης με Στουρνάρα συσσωρευόταν φθάνοντας στο αποκορύφωμα να στείλουν εισαγγελείς στην εταιρία της γυναίκας του Στουρνάρα.
Στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση είχε προτείνει για πρόεδρο τον Γεράσιμο Σαπουτζόγλου (Ιονική και Proton) και διευθύνοντα σύμβουλο τον Π. Ρουμελιώτη.
Η ΤτΕ απέρριψε άμεσα την διοίκηση Ρουμελιώτη και Σαπουτζόγλου και η τράπεζα βρέθηκε εκ νέου στον αέρα οδηγώντας την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να θέσει εκτός διαπραγμάτευσης την μετοχή.
Η κόντρα, η ένταση κορυφώθηκε μεταξύ της Κυβέρνηση και του Στουρνάρα ενώ υπήρχε και επικοινωνία Τσίπρα – Στουρνάρα.
Και ενώ έχουν συμβεί όλα αυτά τα προκλητικά, απαράδεκτα και ντροπιαστικά…. ξαφνικά εξυφαίνεται συμβιβασμός.

Γιατί να θέλει να συμβιβαστεί ο Στουρνάρας;
Γιατί θέλει να συμβιβαστεί η κυβέρνηση;
Πως αποδέχθηκε ο Στουρνάρας της ΤτΕ την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τον μη εγκριμένο για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου Ρουμελιώτη… στην θέση του προέδρου;
Πως δέχεται ο Ρουμελιώτης να προτείνεται για διευθύνων σύμβουλος να απορρίπτεται και…να αντιπροτείνεται ως πρόεδρος της Attica bank και να δέχεται αυτή την… αλλαγή;
Τελικά αποδεικνύει ο Ρουμελιώτης ότι τον ενδιαφέρει μόνο η θεσούλα και όχι η ουσία.
Καμία υπερηφάνεια και αυτοσεβασμός;
Να τον έχουν απορρίψει από μια θέση… και να δέχεται να τον τοποθετήσουν σε άλλη με στόχο μόνο και μόνο για να καταλάβει την θέση και για να παίρνει τα 185 χιλιάδες ευρώ μεικτά του προέδρου της Attica bank;
Όμως σε αυτό το κωμικοτραγικό σκηνικό υπάρχει και μια άλλη διάσταση.
Η Πουσκούρη αντικαταστάθηκε για ηθικούς λόγους από την Attica bank για ένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο 1 εκατ ευρώ περίπου.
Η κυβέρνηση και η ΤτΕ προτείνουν τον Θεόδωρο Πανταλάκη για διευθύνοντα σύμβουλο ενώ ο Πανταλάκης είχε εμπλακεί σε μείζον ηθικό ζήτημα πολλαπλάσιας σημασίας από την υπόθεση της Πουσκούρη.
Όταν ήταν διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας και ελλόχευε ο κίνδυνος του bank run δηλαδή της μαζικής άρσης καταθέσεων ο Θεόδωρος Πανταλάκης είχε μεταφέρει 8 εκατ -  κατά άλλους 12 εκατ - στο εξωτερικό μέσω της HSBC.
Την ίδια στιγμή που το ελληνικό banking κινδύνευε… ο Θεόδωρος Πανταλάκης μετέφερε από φόβο προφανώς τα χρήματα του στο εξωτερικό ενώ ήταν διοικητής στην Αγροτική Τράπεζα.
Το θέμα δεν είναι νομικό – όπως δεν ήταν νομικό και της Πουσκούρη – αλλά είναι μείζονος σημασίας ηθικό ζήτημα.
Ο Πανταλάκης ελέχθηκε από την δικαιοσύνη ενώ εκείνη την περίοδο είχε στοχοποιηθεί από όλα τα μέσα ενημέρωσης για αυτή του την κίνηση.
Όμως ο Θεόδωρος Πανταλάκης ήταν και ο τελευταίος διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας, επί θητείας του η ΑΤΕ έσπασε σε καλή και κακή τράπεζα και επίσης γεννάται ένα σημειολογικό και συμβολικό ζήτημα.
Η Πουσκούρη εκδιώχθηκε για ηθικό ζήτημα και η κυβέρνηση και η ΤτΕ προτείνουν – στα πλαίσια του συμβιβασμού τους – τον Πανταλάκη που είχε υποπέσει σε πολύ μεγαλύτερο ηθικό παράπτωμα.

Είναι προφανές ότι οι φίλα προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ Ρουμελιώτης και Πανταλάκης έχουν ένα στόχο να εξυπηρετήσουν τα σχέδια ΣΥΡΙΖΑ αλλά θα ξεπεραστεί τόσο εύκολα αυτό το μείζον ηθικό ζήτημα;
Αν ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά θα πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο, θα αποτελεί μια ανήθικη πράξη εις βάρος της λογικής.
Υπάρχουν δεκάδες άλλοι υποψήφιοι χωρίς ηθικά παραπτώματα δεν χρειάζεται η ταλαιπωρημένη Attica bank… νέες περιπέτειες.

Θέλουμε να δούμε πως θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την περίπτωση Πανταλάκη.
Στην Πουσκούρη και για το 1 εκατ η κυβέρνηση ηθικολογούσε, στον Πανταλάκη για τα 8 εκατ τι θα κάνει;
Θα δούμε σύντομα αν η κυβέρνηση έχει ή απεμπόλησε το ηθικό πλεονέκτημα.
Όλα θα εξαρτηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου του 2016 οπότε και θα συγκληθεί επαναληπτική γενική συνέλευση για να καταλήξει στο διοικητικό σχήμα.

Σύντομα θα αποκαλυφθούν πολλά...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης