Διεθνή

Standard and Poor's: Επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας σε «BB+/B»

Standard and Poor's: Επιβεβαίωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας σε «BB+/B»
Σταθερή η προοπτική επαναξιολόγησης της Πορτογαλίας από τον διεθνή οίκο Standard & Poor's
Στην επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Πορτογαλίας σε «BB+» και «B», αντίστοιχα, προχώρησε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 ο διεθνής οίκος Standard & Poor's (S&P), αφήνοντας αμετάβλητη σε «σταθερή» την προοπτική επαναξιολόγησης (stable outlook) της ιβηρικής χώρας.
Σύμφωνα με τον S&P, η οικονομική ανάκαμψη της Πορτογαλίας θα επιβραδυνθεί το 2016 - κυρίως λόγω περιορισμού των εξαγωγών και της επενδυτικής δραστηριότητας - κάτι που αντικατοπτρίζει μακροχρόνιες προκλήσεις για τις τράπεζες της χώρας.
Ο διεθνής οίκος προβλέπει, ότι η πορτογαλική κυβέρνηση θα παραμείνει ταγμένη σε πολιτικές που προάγουν τη δημοσιονομική σύγκλιση της χώρας.
Αυτό άλλωστε αντιπροσωπεύει η «σταθερή» προοπτική επαναξιολόγησης που αποδίδει στη χώρα ο S&P, η οποία ισορροπεί τις προβλέψεις σταδιακής δημοσιονομικής σύγκλισης στην επόμενη διετία έναντι των κινδύνων εξασθένησης του περιβάλλοντος εξωτερικής ανάπτυξης (ζήτηση από χώρες εκτός Ε.Ε.), της παρατεταμένης απομόχλευσης του ιδιωτικού τομέα, των χρηματο-οικονομικών κινδύνων της χώρας και των δυνητικών οικονομικών και δημοσιονομικών αποκλίσεων..
Σύμφωνα με τον S&P, η αξιολόγηση της Πορτογαλίας περιορίζεται προς τα άνω μεταξύ άλλων από τον εύθραυστο τραπεζικό της τομέα και το ιδιαίτερα υψηλό χρέος τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού της τομέα, τα οποία συγκρατούν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.
Η αναδιάρθρωση του πορτογαλικού τραπεζικού συστήματος αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης