Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Το 2016 θα είναι το καλύτερο έτος για τα funds που επενδύουν στα εμπορεύματα

Barclays: Το 2016 θα είναι το καλύτερο έτος για τα funds που επενδύουν στα εμπορεύματα
Το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου του 2016 πραγματοποιήθηκαν στην αγορά των εμπορευμάτων εισροές 54 δισ. δολ. 
Μακρά το καλύτερο έτος αναμένεται να είναι το 2016 για τα funds που επενδύουν στα εμπορεύματα, σύμφωνα με την Barclays.
Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση, οι ροές επενδύσεων 3,2 δισ. δολ. τον τελευταίο μήνα σημαίνουν ότι οι εισροές Ιανουαρίου-Αυγούστου ανέρχονται σε 54 δισ. δολ., που είναι υψηλό όλων των εποχών για αυτό το χρονικό διάστημα οποιουδήποτε έτους.
Το 2009 σημειώθηκε ετήσιο ρεκόρ για τις εισροές επενδύσεων (έφτασαν σε 71 δισ. δολ.), αλλά αυτός «ο στόχος είναι σαφώς ορατός» για το 2016.
«Θα χρειαστεί τεράστια κατάρρευση κατά το υπόλοιπο του 2016, ούτως ώστε οι επενδυτικές ροές να ΄΄γυρίσουν΄΄ αρνητικές σε ετήσια βάση» επισημαίνουν οι αναλυτές.
Έτσι, τώρα -σύμφωνα με τους ίδιους- φαίνεται πολύ πιθανό ότι το 2016 θα σηματοδοτήσει το τέλος των τριών διαδοχικών ετών καθαρών εκροών στην αγορά των εμπορευμάτων.
Ο χρυσός είναι η πιο δημοφιλής επένδυση για το 2016, καθώς αποτελεί το μισό των συνολικών επενδυτικών ροών, σύμφωνα με την Barclays.
«Η αβεβαιότητα για τον χρηματοπιστωτικό τομέα και την παγκόσμια ανάπτυξη αλλά και η άνοδος των πολιτικών κινδύνων φαίνεται ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση των ροών στον εν λόγω τομέα» αναφέρεται στην έκθεση.

Η άνοδος του χρυσού από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2016

gold august 2016

Επισημαίνεται ότι το 2015 ήταν καταστροφή για την αγορά των εμπορευμάτων, λόγω της μεταβλητότητας στη χρηματιστηριακή αγορά της Κίνας αλλά των προσδοκιών για αύξηση των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες.

BAML commodities

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης