Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δ. Αβραμόπουλος: Η ΕΕ είναι ισχυρή – Δεν αποδυναμώνεται από τις αφίξεις προσφύγων

Δ. Αβραμόπουλος: Η ΕΕ είναι ισχυρή – Δεν αποδυναμώνεται από τις αφίξεις προσφύγων
Ο Επίτροπος τόνισε πως μέσα στον επόμενο χρόνο η Ε.Ε. θα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στα ζητήματα του προσφυγικού και της ασφάλειας
Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ισχυρή και δεν πρόκειται να αποδυναμωθεί από τις προσφυγικές ροές ή τις τρομοκρατικές επιθέσεις, διαμήνυσε ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μιλώντας στο πλαίσιο του «Athens Democracy Forum», ο Επίτροπος τόνισε πως μέσα στον επόμενο χρόνο η Ένωση θα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στα επίμαχα ζητήματα του προσφυγικού και της ασφάλειας.
Επίσης, εκτενή αναφορά έκανε και στα φαινόμενα της ξενοφοβίας και εθνικισμού.
«Στην Ευρώπη, ενώ οι πολίτες ανησυχούν όλο και περισσότερο και επιθυμούν ευρωπαϊκές απαντήσεις, κάποιοι ηγέτες προτιμούν να δίνουν εθνικές, ή ακόμη εθνικιστικές, εσωστρεφείς απαντήσεις.
Η Ε.Ε. είναι ισχυρή, μπορεί όμως να αποδυναμωθεί από την άνοδο του εθνικισμού και της ξενοφοβίας, την επανεμφάνιση των σκοτεινών φαντασμάτων του παρελθόντος.
Πώς μπορεί να περιμένει κανείς ότι η χώρα που βρισκόμαστε σήμερα μπορεί να διαχειριστεί από μόνη της περισσότερες από 800.000 αφίξεις μέσω θαλάσσης, μέσα σε ένα χρόνο;
Πώς μπορεί να περιμένει ότι η Ιταλία μπορεί να διαχειρισθεί από μόνη της, τις ήδη περισσότερες από 120.000 αφίξεις αυτόν τον χρόνο;
Και πώς μπορεί να περιμένει ότι κράτη όπως η Γαλλία ή το Βέλγιο μπορούν να αντιμετωπίσουν την απειλή της ριζοσπαστικοποίησης και της τρομοκρατίας από μόνα τους;
Όπως σε κάθε οικογένεια, έτσι και στην ευρωπαϊκή, δεν είναι απαραίτητο ότι όλα τα μέλη της συμφωνούν μεταξύ τους
Η Ε.Ε. εξακολουθεί να είναι το μεγαλύτερο πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό επίτευγμα της εποχής μας.
Εξωτερικές και εσωτερικές συγκρούσεις κάνουν την Ένωσή μας πιο εύθραυστη.
Αλλά τώρα είναι η στιγμή να σταθούμε ενωμένοι και δυνατοί, είτε είναι σε τοπικό, εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο.
Καλούμαστε να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να υπερασπισθούμε την Ε.Ε.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμόπουλος, συμπληρώνοντας πως πλέον κάποιοι λαϊκιστές «επιχειρούν να θέσουν σε αμφισβήτηση τις δημοκρατικές αξίες της Ε.Ε. και να γυρίσουν την Ευρώπη πίσω στην σκοτεινές σελίδες της πρόσφατης ιστορίας της».
«Γιατί θέτοντας σε αμφισβήτηση την Ευρώπη είναι σαν να θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια τη δημοκρατία.
Η Ευρώπη έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές.
Δίνει λύσεις στα πολύπλοκα ζητήματα της μετανάστευσης και της ασφάλειας, χωρίς να κάνει παραχωρήσεις στις βασικές δημοκρατικές αξίες και αρχές της.
Μέσα από αυτή την κρίση, η Ένωσή μας, θα βγει πιο δυνατή, και η δημοκρατία μας πιο ανθεκτική», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης