Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρ. Παυλόπουλος: Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με βάση τον ευρωπαϊκό πολιτισμό

Πρ. Παυλόπουλος: Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με βάση τον ευρωπαϊκό πολιτισμό
Οι αξίες της Ε.Ε. προστάζουν υπεράσπιση του ανθρώπου, και όχι φοβικά σύνδρομα
Τα μεγάλης σημαντικότητας ζητήματα του προσφυγικού και της παράνομης μετανάστευσης πρέπει να αντιμετωπιστούν με βάση τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Στο πλαίσιο της σημερινής (15/9) του συνάντησης με τον υπουργό Εσωτερικών της Μάλτας, Carmelo Abela, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως οι αξίες της Ε.Ε. προστάζουν υπεράσπιση του ανθρώπου, και όχι φοβικά σύνδρομα.
Επίσης, υπενθύμισε πως Ελλάδα και Μάλτα πρωταγωνίστησαν, ώστε το 2008 να διαμορφωθεί η βάση της Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής της Ε.Ε., το Σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο.
«Αν κοιτάξει κανείς την 5η παράγραφο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, αυτό που σήμερα ζούμε το είχαμε προβλέψει τότε και, δυστυχώς, δεν πήραμε τα μέτρα που έπρεπε να πάρουμε», επισήμανε.
«Αυτή η παράνομη μετανάστευση αφορά κατά κύριο λόγο την Ιταλία και την Μάλτα, δεν αφορά την Ελλάδα.
Αλλά εμείς έχουμε αυτή την αγωνία, γιατί πάντα την Ευρωπαϊκή πολιτική μας την είδαμε υπό όρους αλληλεγγύης.
Πάνω σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και για αυτό το ζήτημα», κατέληξε.
Ο κ.Abela, ενόψει της προετοιμασίας της Μάλτας για την προεδρία της, επανέλαβε τη δέσμευση της χώρας του να δώσει ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της Μετανάστευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης