Πολιτική

Αβραμόπουλος: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν μόνες τους να σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού

Αβραμόπουλος: Ελλάδα και Ιταλία δεν μπορούν μόνες τους να σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού
Οι μετεγκαταστάσεις των προσφύγων είναι η πιο απτή απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος
Την θέση ότι η Ελλάδα και Ιταλία παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν δεν μπορούν να σηκώσουν μόνες τους το βάρος του προσφυγικού διατύπωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δ. Αβραμόπουλος.
«Οι μετεγκαταστάσεις είναι η πιο απτή απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης τόσο προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη προστασίας όσο και τα κράτη που δέχονται υπερβολική πίεση.
Η καλύτερη κατανομή των ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών είναι ένα απαραίτητο εργαλείο που διαθέτουμε για την καλύτερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και των προκλήσεων που θέτει η μετανάστευση γενικότερα.
Αυτή είναι η ουσία της συνολικής μας πολιτικής για τη μετανάστευση» είπε ο κ.Αβραμόπουλος μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου.
«Ενώ η Ελλάδα και η Ιταλία καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες, δεν μπορούν να επωμισθούν ολόκληρη την ευθύνη μόνες τους για την φιλοξενία και την παροχή προστασίας προς όλους τους αιτούντες άσυλο που βρίσκονται στο έδαφός τους.
Όλα τα κράτη μέλη πρέπει να συμμετάσχουν και να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί» είπε ο κ.Αβραμόπουλος, επισημαίνοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι, μακροπρόθεσμα, να σταματήσουμε τα επικίνδυνα ταξίδια αυτών των ανθρώπων, φέρνοντάς τους στην Ευρώπη, με ασφάλεια και νόμιμο τρόπο και το έργο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης