Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δ. Αβραμόπουλος: Η μεταναστευτική κρίση δεν αφορά μόνο ορισμένα κράτη, αλλά ολόκληρη την ΕΕ

Δ. Αβραμόπουλος: Η μεταναστευτική κρίση δεν αφορά μόνο ορισμένα κράτη, αλλά ολόκληρη την ΕΕ
«Έχουμε πάνω από 50.000 ανθρώπους στην Ελλάδα»
«Η μεταναστευτική κρίση δεν αφορά μόνο ορισμένα κράτη που βρίσκονται στην προμετωπίδα, αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», διαμήνυσε ο Επίτροπος για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Με αφορμή σχετική συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε την πρόταση της Επιτροπής που θα ψηφιστεί αύριο 15/9, για απευθείας μεταφορά 54.000 προσφύγων από τη Τουρκία στην Ε.Ε., κάτι που ωστόσο απορρίπτεται από ορισμένους ευρωβουλευτές.
«Αυτή είναι η ουσία της πρότασής μας.
Δεν μπορούμε να στηρίξουμε τροπολογίες που αλλάζουν τον βασικό στόχο ή αλλάζουν ριζικά τα βασικά στοιχεία μετεγκατάστασης.
Δικό μας μέλημα στο βαθμό του δυνατού είναι, να δούμε και ποιος είναι ο στόχος πίσω από τις τροπολογίες.
Για παράδειγμα, σε ότι αφορά στις ταχύτερες διαδικασίες, τακτική επικαιροποίηση των ιθαγενειών, έχοντας φθάσει στην τελευταία χρονιά εφαρμογής των προγραμμάτων μετεγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Η αλληλεγγύη είναι νομικά κατοχυρωμένη στις Συνθήκες που έχουν συμφωνηθεί ομόφωνα από τα κράτη-μέλη.
Βέβαια δεν είμαστε εδώ για να τιμωρήσουμε κανέναν, πρόσθεσε, αλλά τα κράτη-μέλη συμφώνησαν για την μετεγκατάσταση, είναι δεσμευτικό και οφείλουν να το πράξουν.
Έχουμε πάνω από 50.000 ανθρώπους στην Ελλάδα, πάνω από 25.000 αφίξεις ήδη στην Ιταλία και αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι αμιγώς ευρωπαϊκή μας υποχρέωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος, συμπληρώνοντας:
«Μια ευρωπαϊκή πρόκληση, απαιτεί μια ευρωπαϊκή απάντηση και η απάντηση αυτή είναι η μετεγκατάσταση.
Και η μετεγκατάσταση είναι η χειροπιαστή απόδειξη για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης