Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Lavrov - Kerry για την εκεχειρία στη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Lavrov - Kerry για την εκεχειρία στη Συρία
«Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα για την εκεχειρία στη Συρία», φέρεται να ήταν το μήνυμα του ρώσου αξιωματούχου στο αμερικανό ομόλογό του
Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Sergei Lavrov, υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, και του John Kerry, υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία.
Στο επίκεντρο της επικοινωνία βρέθηκε η κατάσταση στη Συρία, μετά την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.
«Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν περισσότερα για την εκεχειρία στη Συρία», φέρεται να ήταν το μήνυμα του ρώσου αξιωματούχου στο αμερικανό ομόλογό του.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Lavrov τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εκπληρώσουν την υπόσχεση τους να διαχωρίσουν τους μαχητές της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης «που έχουν την στήριξη της Ουάσιγκτον» από το Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ, πρώην επονομαζόμενο Μέτωπο Αλ Νόσρα, και από άλλες ένοπλες οργανώσεις.
Οι δύο ανώτατοι αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης την κοινή μάχη των δύο χωρών ενάντια στο Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ και το Ισλαμικό Κράτος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης