Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Οι αγορές είναι εθισμένες στις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών

Citigroup: Οι αγορές είναι εθισμένες στις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών
Οι παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών έχουν αρχίσει να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους, σημειώνει η Citigroup 
Την εκτίμηση ότι οι αγορές έχουν συνηθίσει τις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών διατυπώνει η αμερικανική, επενδυτική τράπεζα Citigroup, προειδοποιώντας ότι οι προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών έχουν αρχίσει να χάνουν την επίδρασή τους.
Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα προειδοποιεί πως οι προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να «μαλακώσουν» το χτύπημα στις αγορές από την αποδυνάμωση των θεμελιωδών μεγεθών χάνουν την αποτελεσματικότητά τους και αφήνουν ένα σύστημα ευάλωτο σε κρίσεις.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, η μετά-Brexit ανάκαμψη στις υψηλού ρίσκου επενδύσεις οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην παρέμβαση τω κεντρικών τραπεζών.
«Κάτω από τον “καπλαμά” σταθερότητας, το σύστημα γίνεται ολοένα και ασταθές», σημειώνει ο Matt King, αναλυτής της Citigroup, σε σημείωμά του προς τους πελάτες της τράπεζας.
Η αμερικανική τράπεζα προειδοποιεί για τις ανεπιθύμητες παρενέργειες τέτοιων παρεμβάσεων, όπως η αποσύνδεση από τις βασικές αρχές και η αδυναμία των επενδυτών να επωφεληθούν από διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια.
Τα οφέλη για τα επενδυτικά στοιχεία έχουν επίσης αρχίσει να ξεθωριάζουν, εκτιμά η Citigroup.
Ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο οι μετοχές έχουν ωφεληθεί από την πιο αδύναμη στερλίνα, οι ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές έχουν «κολλήσει» παρά την επέκταση των ισολογισμών από τις αντίστοιχες κεντρικές τράπεζες, επισημαίνει η Citigroup.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης