Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της BoE την Πέμπτη (15/9)

Barclays: Καμία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της BoE την Πέμπτη (15/9)
Η βρετανική τράπεζα εκτιμά πως η ισοτιμία στερλίνας - δολαρίου θα διαμορφωθεί στο 1,27 ως τα τέλη του 2016
Η νομισματική επιτροπή της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England - BoE) συνεδριάζει αύριο, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, και οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας Barclays εκτιμούν πως δε θα υπάρξει αλλαγή στη νομισματική πολιτική που ασκεί η κεντρική τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Barclays εκτιμά ότι η απόφαση θα είναι ομόφωνη με τα 9 μέλη της νομισματικής επιτροπής να ψηφίζουν υπέρ της διατήρησης της νομισματικής πολιτικής, με μικρή πιθανότητα διαφοροποίησης από τον Gertjan Vlieghe, ο οποίος ενδεχομένως να ψηφίσει υπέρ της μείωσης των επιτοκίων.
Ως προς τα πρακτικά της συνεδρίασης, η Barclays αναμένει ότι θα απηχούν την ευχαρίστηση της BoE με το τρέχον πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Αυτή η επιβεβαίωση, σε συνδυασμό με το «παράθυρο» περαιτέρω χαλάρωσης, σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι καθοδικοί κίνδυνοι για τη βρετανική οικονομία, θα ασκήσουν πιέσεις στην ισοτιμία της στερλίνας έναντι του αμερικανικού δολαρίου, σύμφωνα με τη Barclays.
Ως εκ τούτου, η βρετανική τράπεζα εκτιμά πως η ισοτιμία στερλίνας - δολαρίου θα διαμορφωθεί στο 1,27 ως τα τέλη του 2016.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης