ΚΚΕ: Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την εκπαίδευση των μικρών προσφύγων

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την εκπαίδευση των μικρών προσφύγων
«Να εξασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό»
Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας δεν έχουν λάβει κανέναν ουσιαστικό μέτρο για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, υποστηρίζει σε σημερινή (14/9) του ανακοίνωση το ΚΚΕ.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεσμευμένη από τις αποφάσεις της Ε.Ε. που στήριξε και οι οποίες δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων, φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις.
Είναι ανάγκη, εδώ και τώρα, να υλοποιηθούν, με κρατική ευθύνη, όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για μια ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία για τα παιδιά των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία - κατά βάση - τις απογευματινές ώρες.
Αυτό σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας, ώστε να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια, ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί από την εκπαιδευτική διαδικασία ούτε ένα παιδί προσφύγων.
Να εξασφαλιστεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, κ.α.), καθώς και η ασφαλής μεταφορά των παιδιών από το ίδιο το κράτος, όπου χρειάζεται», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περισσός, καταλήγοντας:
«Ο ελληνικός λαός, οι γονείς, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, να αντιτάξουν τη δική τους αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες.
Να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σπέρνουν το θάνατο και την προσφυγιά».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS