Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: «Ναυαγεί» η συμφωνία για το προσφυγικό, λόγω του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Guardian: «Ναυαγεί» η συμφωνία για το προσφυγικό, λόγω του πραξικοπήματος στην Τουρκία
Οι αξιωματούχοι της Άγκυρας που βρίσκονταν στα ελληνικά νησιά έχουν αποχωρήσει
Καθυστέρηση στη μετεγκατάσταση κι απέλαση προσφύγων και μεταναστών από την Ελλάδα προς τις υπόλοιπες χώρες «βλέπει» η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία.
Ειδικότερα, η εφημερίδα τονίζει πως στο πλαίσιο των γενικότερων εκκαθαρίσεων που επιχειρεί η κυβέρνηση του Tayyip Erdogan, οι αξιωματούχοι της Άγκυρας που βρίσκονταν στα ελληνικά νησιά και είχαν αναλάβει να αξιολογήσουν ποιοι πρόσφυγες θα γυρνούσαν στην Τουρκία, έχουν αποχωρήσει, καθιστώντας έτσι την υλοποίηση της συμφωνίας σχεδόν απίθανη.
Το δημοσίευμα έρχεται με αφορμή την απόφαση των ελληνικών Αρχών να απελάσουν έναν 20χρονο Σύρο, σε μία προσπάθεια να δώσουν μία ώθηση στην «παραπαίουσα», σύμφωνα με την Guardian, συμφωνία.
Η συμφωνία μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος συνάφθηκε τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τις ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα, μέσω του Αιγαίου Πελάγους.
Ωστόσο, όπως διαπιστώνεται, μόνο μερικές εκατοντάδες Σύροι έχουν επιστρέψει στο πλαίσιο της συμφωνίας από την Ελλάδα στην Τουρκία, και αυτοί μάλιστα δική τους θέληση.
Η συμφωνία κατακρίθηκε πολύ έντονα από πολλές ΜΚΟ, καθώς, όπως τονίζουν, στερεί τα βασικά δικαιώματα από τους πρόσφυγες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης