Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Δεν έχει δικαίωμα μια τοπική κοινωνία να λέει όχι στους ξένους – Δεν έχουμε γκέτο

Φίλης: Δεν έχει δικαίωμα μια τοπική κοινωνία να λέει όχι στους ξένους – Δεν έχουμε γκέτο
Το κράτος αποφασίζει για τους όρους εγκατάστασης, φιλοξενίας, παροχής υγείας στους πρόσφυγες είπε ο κ.Φίλης
Την θέση ότι δεν έχει δικαίωμα μια τοπική κοινωνία να λέει όχι στους ξένους διατύπωσε ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο Ωραιόκαστρο, οι οποίοι ζητούν να μην τοποθετηθούν στο σχολείο τους παιδιά προσφύγων/μεταναστών.
Στις δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Φίλης υποστήριξε ότι όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με το 1ο, 2ο και 5ο Δημοτικό του Ωραιοκάστρου, δεν είναι δυνατόν να αμαυρώσουν την αλληλεγγύη που έχει δείξει ο ελληνικός λαός στο θέμα των προσφύγων, ενώ εκτίμησε ότι στην περίπτωση του Ωραιοκάστρου οι αντιδράσεις προήλθαν από άτομα που «ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ».
Ο υπ.Παιδείας ανέφερε ότι δεν τίθεται υπό την κρίση των συλλόγων ή των τοπικών συμβουλίων το αν θα πανε τα παιδιά των προσφύγων στο σχολείο και επεσήμανε ότι οι τοπικές αρχές δεν θα πρέπει να ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αλλά να τηρούν τη νομιμότητα.
«Στη χώρα μας δεν έχουμε γκέτο.
Έχουμε κράτος που αποφασίζει για τους όρους εγκατάστασης, φιλοξενίας, παροχής υγείας στους πρόσφυγες.
Δεν τίθεται υπό την κρίση των τοπικών κοινωνιών ή των σχολικών συμβουλίων αν τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο το απόγευμα» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Φίλης.
Ο υπ.Παιδείας διαβεβαίωσε ότι ΄»το κράτος με τις υγειονομικές αρχές έχει λάβει όλα τα μέτρα για τον εμβολιασμό των παιδιών των μεταναστών» ενώ υποστήριξε ότι «τα παιδιά μετανάστες θα πηγαίνουν μετά το μεσημέρι σε τάξεις υποδοχής προκειμένου να μάθουν ελληνικά, που βρίσκονται αλλά και μια ξένη γλώσσα γιατί οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν από την χώρα».
«Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να προσφέρει στα παιδιά μεταναστών το στοιχειώδες δικαίωμα της μόρφωσης» είπε ο κ.Φίλης, προσθέτοντας ότι στόχος είναι τα παιδιά αυτά να κάνουν παρέες και με τα Ελληνάκια και «να μην γίνουν γκέτο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης