Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία στέλνει 650 στρατιώτες στη ναυτική επιχείρηση του NATO στη Μεσόγειο Θάλασσα

Η Γερμανία στέλνει 650 στρατιώτες στη ναυτική επιχείρηση του NATO στη Μεσόγειο Θάλασσα
Η παράταξη Γερμανών στρατιωτών στη συγκεκριμένη αποστολή φέρεται να αποτελεί μέρος ευρύτερης στροφής της Γερμανίας προς μεγαλύτερη στρατιωτική της εμπλοκή στην Ευρώπη και στο NATO
Η Γερμανία σχεδιάζει την αποστολή μέχρι 650 στρατιωτών της στη δύναμη της Βορειο-Ατλαντικής Συμμαχίας NATO στη Μεσόγειο Θάλασσα, η οποία επιτηρεί τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρώντας κατά της λαθραίας διακίνησης ανθρώπων, της λαθρομετανάστευσης και κατά της λαθρεμπορίας όπλων από το Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο κυβερνών συνασπισμός στη Γερμανία πρόκειται να φέρει το ζήτημα στη Βουλή της χώρας προς έγκριση λίαν συντόμως.
Οι Γερμανοί στρατιώτες προορίζονται να αποτελέσουν την πρώτη εμπλοκή γερμανικών δυνάμεων στη ναυτική επιχείρηση του NATO με την ονομασία «Θαλάσσιος Προστάτης» (Sea Guardian), με θητεία στην αποστολή μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.
Η παράταξη Γερμανών στρατιωτών στη συγκεκριμένη αποστολή φέρεται να αποτελεί ευρύτερη στροφή της Γερμανίας προς μεγαλύτερη στρατιωτική της εμπλοκή στην Ευρώπη και στο NATO.
Η στρατιωτική επιχείρηση «Θαλάσσιος Προστάτης» του NATO αποτελεί μετασχηματισμό της παλαιότερης αποστολής «Ενεργή Προσπάθεια» (Active Endeavour) της Συμμαχίας, η οποία είχε δημιουργηθεί στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ με σκοπό την προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Γιβραλτάρ από τρομοκρατικές επιθέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης