Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι ΗΠΑ οφείλουν να πείσουν τη συριακή αντιπολίτευση να συμμετάσχει στην εκεχειρία

Ρωσία: Οι ΗΠΑ οφείλουν να πείσουν τη συριακή αντιπολίτευση να συμμετάσχει στην εκεχειρία
Σήμερα έλαβε χώρα ένα μπαράζ συγκρούσεων ανάμεσα στους αντάρτες και το στρατό του Bashar al-Assad
Η Ουάσινγκτον οφείλει να πείσει τη συριακή αντιπολίτευση να συμμετάσχει στην εβδομαδιαία εκεχειρία που ξεκίνησε χθες 12/9, διαμηνύει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Αν και όπως προαναφέραμε η κατάπαυση του πυρός ξεκίνησε χθες, σήμερα έλαβε χώρα ένα μπαράζ συγκρούσεων ανάμεσα στους αντάρτες και το στρατό του Bashar al-Assad.
Η Μόσχα επισημαίνει πως από την πλευρά της τηρεί κατά γράμμα την εκεχειρία, καθώς δεν επιχειρεί κατά των ανταρτών, αλλά μόνο των τζιχαντιστών.
Υπενθυμίζεται πως σήμερα έχουν καταγραφεί από αέρος ρίψεις βομβών στην επαρχία του Χαλεπίου, οι περισσότερες εκ των οποίων εκτοξεύτηκαν από τον συριακό στρατό και είχαν στόχο τοποθεσίες ανταρτών, ενώ οι υπόλοιπες προέρχονται από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία και στοχεύουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Επίσης, ο συριακός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Χομς.
Συγκρούσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης λαμβάνουν χώρα πλέον και στη νότια Συρία, η οποία μέχρι στιγμής είχε «γλιτώσει» εν μέρει από τον εμφύλιο.
Στα σύνορα Λίβανου και Συρίας τώρα, ο λιβανέζικος στρατός εξουδετέρωσε μαχητές του ISIS που βρίσκονταν στην περιοχή.
Επισημαίνεται πως οι Κούρδοι μαχητές υποστήριξαν την εκεχειρία και δε λαμβάνουν μέρος στις παραπάνω μάχες.
Τέλος, στην περιοχή της Αλ Μασράμπ, οι τζιχαντιστές συνεχίζουν τις δολοφονίες αμάχων, με τουλάχιστον 15 άτομα να σφαγιάζονται σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης