Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Κωνσταντινούπολη ο Κουίκ για τη χειροτονία στο Φανάρι του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης

Στην Κωνσταντινούπολη ο Κουίκ για τη χειροτονία στο  Φανάρι του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης
Τι δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ,  Τ. Κουίκ
«Ιστορική μέρα σήμερα με τη χειροτονία του πρώτου Μητροπολίτη Σμύρνης μετά από 94 χρόνια.
Μετά την Μικρασιατική καταστροφή», δήλωσε o Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ,  Τέρενς Κουίκ, μετά την Κυριακάτικη Λειτουργία και τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, στην Κωνσταντινούπολη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουίκ «ήταν μεγάλη τιμή ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης να βρίσκομαι σήμερα στο Φανάρι, στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος χειροτόνησε τον συνονόματό του νέο Μητροπολίτη Σμύρνης κκ Βαρθολομαίο, ο οποίος κατάγεται από τα Άνω Λεχώνια Μαγνησίας, διακόνησε στη Νάουσα και υπηρέτησε επί 15 χρόνια ως Αρχιγραμματέας στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Και όπως τόνισε στο κήρυγμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο νέος Μητροπολίτης θα ενθρονιστεί σε 2 εβδομάδες σε μία πόλη, σε μία περιοχή όπου οι Μικρασιάτες βίωσαν ανελέητους διωγμούς και βεβαίως δεν είχαν πέσει θύματα…συνωστισμού!».
Στη χειροτονία παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Ευάγγελος Σέκερης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Αργυρώ Παπούλια και ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης.
Στη Λειτουργία και χειροτονία συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Βόλου κκ Ιγνάτιος από τη Μαγνησία και ο Μητροπολίτης Βέροιας και Νάουσας κκ Παντελεήμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης