Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλες απώλειες στη Wall Street λόγω φόβων αύξησης επιτοκίων Fed - Πτώση 2,45% του S&P 500

Μεγάλες απώλειες στη Wall Street λόγω φόβων αύξησης επιτοκίων Fed - Πτώση 2,45% του S&P 500
Στο «βαρύ» επενδυτικό κλίμα φαίνεται να έχει συμβάλλει τόσο η απαισιοδοξία, όσο και η αδράνεια της ΕΚΤ απέναντι στην άνευρη ανάκαμψη της ευρωζώνης
Ισχυρή πτώση μεγαλύτερη του 2% κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες τιμών των μετοχών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια υποχώρησή τους από την ημέρα ανακοίνωσης του Brexit στις 24/6, λόγω ανησυχιών των επενδυτών ότι η Federal Reserve μάλλον θα αυξήσει τα επιτόκιά της στην προγραμματισμένη επερχόμενη διήμερη συνεδρία της επιτροπής νομισματικής πολιτικής FOMC στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου.
Στο «βαρύ» επενδυτικό κλίμα φαίνεται να έχει συμβάλλει τόσο η απαισιοδοξία, όσο και η αδράνεια της ΕΚΤ απέναντι στην άνευρη ανάκαμψη της ευρωζώνης, με την κεντρική τράπεζα του ευρώ χθες να δείχνει εγκλωβισμένη στην ίδια την αδιέξοδη νομισματική της πολιτική.
Ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στην αμερικανική κεφαλαιαγορά φαίνεται πως είχε η σημερινή ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Βοστώνης, Eric Rosengren - μέλους με δικαίωμα ψήφου στην επιτροπή FOMC εφέτος - σύμφωνα με τον οποίο τα χαμηλά παρεμβατικά επιτόκια του δολαρίου ΗΠΑ για παρατεταμένη περίοδο διακινδυνεύουν μια «υπερθέρμανση» της αμερικανικής οικονομίας, με την αύξηση των επιτοκίων να κρίνεται καταλληλότερη για τη μεσοπρόθεσμη διατήρηση της πλήρους απασχόλησης.
Ισχυρή υποχώρηση 2,45% παρουσίασε ο δείκτης S&P 500, που κατήλθε στις 2.127,81 μονάδες, παρουσιάζοντας εβδομαδιαία πτώση μεγαλύτερη του 2,3%.
Τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των μετοχών που συνθέτουν τον δείκτη κατέγραψαν οι τίτλοι των εταιρειών Diamond Offshore Drilling (-10,34%), CarMax (-8,21%), United Rentals (-7,13%), NRG Energy (-6,60%) και Skyworks Solution (-6,54%).
Μεγάλες απώλειες 394,46 μονάδων ή 2,13% εμφάνισε ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA), που υποχώρησε στις 18.085,45 μονάδες, καταγράφοντας πτώση άνω του 2% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.
Τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του DJIA πραγματοποίησαν οι τίτλοι των εταιρειών Verizon Communications (-3,32%), Caterpillar (-3,29%), Boeing (-3,29%), Coca-Cola (-3,12%) και General Electric (-3,00%).
Στις 5.125,91 μονάδες περιορίστηκε ο Nasdaq Composite, παρουσιάζοντας πτώση 2,54%, με αθροιστική εβδομαδιαία υποχώρηση άνω του 2,3%.
Στα 0,230 δολάρια ΗΠΑ υποχώρησε η τιμή του ADR (American Depositary Receipt) της Εθνικής Τραπέζης, μετά από πτώση 3,68%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης