Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sell-off στη Wall Street - Απώλειες 1,88% καταγράφει ο S&P, 301 μον. υποχωρεί ο Dow

Sell-off στη Wall Street - Απώλειες 1,88% καταγράφει ο S&P, 301 μον. υποχωρεί ο Dow
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει το 1,98% της αξίας του
Sell-off καταγράφεται στη Wall Street, 1,5 ώρα προτού ολοκληρωθεί η σημερινή (9/9) διαπραγμάτευση.
Ειδικότερα, διευρυμένες απώλειες 1,88% καταγράφει ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, στις 2.140,39 μονάδες, την ώρα που ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq χάνει το 1,98% της αξίας του και διαμορφώνεται στις 5.155,20 μονάδες.
Κατά 301,91 μονάδες ή 1,63% υποχωρεί ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, στις 18.178 μονάδες.
Οι ισχυρές απώλειες των αμερικανικών μετοχών οφείλονται κυρίως στην ανανεωμένη ανησυχία για αύξηση των παρεμβατικών επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed)
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο αναλυτής της JPMorgan Funds, David Kelly, «το κλειδί σήμερα είναι η ομιλία του Eric Rosengren. Η Fed επιχειρεί να… αναγκαστεί να αυξήσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, με στόχο να διατηρήσει την αξιοπιστία της».
Ο Rosengren, πρόεδρος της Fed Βοστόνης, τάχθηκε σήμερα αναφανδόν υπέρ της αύξησης των επιτοκίων του δολαρίου, προειδοποιώντας ότι «η αμερικανική οικονομία θα “υπερθερμανθεί”, εάν η Fed δεν αυξήσει τα επιτόκια της».
Ο Art Hogan, επικεφαλής αναλυτής της Wunderlich Securities, σημείωσε πως «η Fed έχει “χορογραφήσει” μια αύξηση των επιτοκίων εντός του 2016 και οι επενδυτές καλούνται να προβλέψουν αν αυτή θα γίνει τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει, επίσης, απογοήτευση σχετικά με τη μη λήψη αποφάσεων από την ΕΚΤ».
Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην πετρελαϊκή αγορά.
Ενδεικτικά, περί τις 21:29, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί κατά 3,63%, στα 45,89 δολάρια, ενώ το πετρέλαιο Brent κινείται πτωτικά κατά 3,94%, στα 48,02 δολάρια ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης