Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία με 4 νεκρούς και 48 τραυματίες σε εκτροχιασμό

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία με 4 νεκρούς και 48 τραυματίες σε εκτροχιασμό
Ο συρμός αποτελούνταν από μόλις τρία βαγόνια και ταξείδευε μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας με 63 επιβάτες, όταν εκτροχιάστηκε και συνετρίβη στο O Porriño της Γαλικίας, το πρωί της Παρασκευής 9/9 στις 09:30
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 48 τραυματίστηκαν σήμερα Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016 σε σιδηροδρομικό δυστύχημα που έλαβε χώρα στη βόρειο-δυτική Ισπανία, μετά από εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας.
Ο συρμός αποτελούνταν από μόλις τρία βαγόνια και ταξείδευε μεταξύ Ισπανίας και Πορτογαλίας με 63 επιβάτες, όταν εκτροχιάστηκε και συνετρίβη στο O Porriño της Γαλικίας, το πρωί στις 09:30.
Κατά τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας, αυτή προσέκρουσε σε πυλώνα ηλεκτρισμού, συνθλίβοντας το εμπρόσθιο βαγόνι.
Μεταξύ των νεκρών είναι ο Πορτογάλος μηχανικός της αμαξοστοιχίας, ο Ισπανός εισπράκτορας αυτής, καθώς και τουλάχιστον δύο επιβάτες, εκ των οποίων ένας άνδρας 23 ετών.
Σύμφωνα με στοιχεία της ισπανικής περιφέρειας, 27 εκ των 48 τραυματιών λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες, οι οποίοι είναι Ισπανοί, Πορτογάλοι, Αμερικάνοι (ΗΠΑ), Γερμανοί και λατινο-Αμερικάνοι.
Ο συρμός ανήκει στην πορτογαλική σιδηροδρομική εταιρεία Comboios de Portugal και έκανε το δρομολόγιο Vigo (Ισπανία) -Porto (Πορτογαλία), το οποίο συνήθως διαρκεί δύο ώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης