Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόστιμο 185 εκατ. δολ. στη Wells Fargo λόγω παράνομων πρακτικών με στόχο υψηλότερα μπόνους

Πρόστιμο 185 εκατ. δολ. στη Wells Fargo λόγω παράνομων πρακτικών με στόχο υψηλότερα μπόνους
Η Wells Fargo προχώρησε και η ίδια σε έρευνα των πρακτικών που ακολουθούσαν τα στελέχη της σε βάθος χρόνου μέχρι το 2011, απολύοντας διευθυντές και στελέχη της που παραβίαζαν τους κανόνες
Πρόστιμο 185 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ επέβαλε στη Wells Fargo - μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ - η αμερικανική εποπτική αρχή χρηματο-οικονομικής προστασίας του καταναλωτή CFPB την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, λόγω παράνομου ανοίγματος τραπεζικών λογαριασμών και άλλων παρόμοιων πρακτικών με στόχο την επίτευξη ονομαστικών στόχων πωλήσεων.
Από το πρόστιμο - που αποτελεί το μεγαλύτερο που επέβαλε ποτέ η εποπτική αρχή CFPB - τα 180 εκατ. δολάρια θα χορηγηθούν στις εποπτικές αρχές, ενώ 5 εκατ. δολάρια θα επιστραφούν σε πελάτες της τραπέζης.
Η Wells Fargo είχε κατηγορηθεί για «ευρεία παράνομη πρακτική» στις διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών, στόχων πωλήσεων και αμοιβών κινήτρων.
«Λυπούμεθα για τις περιπτώσεις στις οποίες πελάτες [μας] ενδεχομένως έλαβαν ένα προϊόν που δεν ζήτησαν», όπως ανακοίνωσε η Wells Fargo.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της CFPB, για να επιτύχουν στόχους πωλήσεων και πιθανώς να λάβουν μεγαλύτερες αμοιβές κινήτρων, τραπεζίτες της Wells Fargo «παρανόμως» άνοιξαν για πελάτες της τραπέζης 2 εκατομμύρια λογαριασμούς καταθέσεων και πιστωτικών καρτών.
Τραπεζικοί υπάλληλοι της Wells Fargo είχαν επίσης εκδώσει χρεωστικές κάρτες για λογαριασμό πελατών της τραπέζης την ύπαρξη των οποίων αυτοί αγνοούσαν, ενώ προχώρησαν ακόμα και στη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών ηλεκτρονικών διευθύνσεων (e-mail) για την εγγραφή ανυποψίαστων πελατών της τραπέζης σε ηλεκτρονικές τραπεζικές υπηρεσίες (online banking).
Η Wells Fargo προχώρησε και η ίδια σε έρευνα των πρακτικών που ακολουθούσαν τα στελέχη της σε βάθος χρόνου μέχρι το 2011, απολύοντας διευθυντές και στελέχη της τα οποία διεπίστωσε να παραβιάζουν τους κανόνες ορθής τραπεζικής πρακτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης