Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγωγή 17 δισ. ευρώ αντιμετωπίζει η Mastercard στη Βρετανία λόγω υπερβολικών χρεώσεων

Αγωγή 17 δισ. ευρώ αντιμετωπίζει η Mastercard στη Βρετανία λόγω υπερβολικών χρεώσεων
Η Mastercard είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στον κόσμο, μετά την Visa
Τεράστιες αποζημιώσεις 14 δισ. στερλίνων ή περίπου 16,66 δισ. ευρώ από μη ανταγωνιστικές χρεώσεις καρτών, διεκδικεί από την Mastercard για λογαριασμό των Βρετανών καταναλωτών ο πρώην χρηματο-οικονομικός διαμεσολαβητής του Ηνωμένου Βασιλείου, Walter Merricks με την υποστήριξη της νομικής εταιρείας Quinn Emanuel.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2016, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το 2014 έκρινε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού είχαν δίκιο να επικρίνουν το υψηλό κόστος των τραπεζικών προμηθειών για την επεξεργασία των συναλλαγών μέσω τραπεζικών καρτών Mastercard.
Ως αποτέλεσμα της απόφασης, η Mastercard μείωσε την προμήθεια που χρέωνε, όμως η διεκδίκηση των αποζημιώσεων αφορά σε 16 χρόνια, από το 1992 έως το 2008.
Η Mastercard είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πάροχος χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στον κόσμο, μετά την Visa.
Η πρώτη «μάχη» στη διεκδίκηση των μεγάλων αποζημιώσεων 14 δισ. στερλίνων από την Mastercard θα δοθεί στο Ειδικό Δικαστήριο Εφέσεων Ανταγωνισμού (CAT) του Λονδίνου.
Το δικαστήριο πρέπει να εξουσιοδοτήσει το δίκαιο της αγωγής, προτού αυτή επιτραπεί να εκδικαστεί.
Πάντως, αν εγκριθεί η αγωγή από το CAT, η δίκη αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2018.
Σύμφωνα με το νόμο Προστασίας Δικαιωμάτων των Καταναλωτών του 2015 (2015 Consumer Rights Act), όλοι οι πελάτες της Mastercard που είναι κάτοικοι Βρετανίας αυτομάτως θα περιληφθούν στην αγωγή κατά της εταιρείας και, αν αυτή ευοδωθεί, θα μπορούν να λάβουν την αποζημίωση που τους αντιστοιχεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης