Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης που αγνοείται στη Μηχανιώνα

Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης που αγνοείται στη Μηχανιώνα
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στη Μεσσηνία για καταγραφή ζημιών και λήψη μέτρων μετά την κακοκαιρία
Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες των αρμόδιων αρχών για τον εντοπισμό της 53χρονης γυναίκας, η οποία αγνοείται από χθες στην ευρύτερη περιοχή της Μηχανιώνας που επλήγη από σφοδρή βροχόπτωση.
Στις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται από το πρωί, συμμετέχουν η Αστυνομία, το Λιμενικό, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Ο σύζυγος της 53χρονης ήταν αυτός που επικοινώνησε χθες το πρωί με το Α.Τ. Μηχανιώνας και ανέφερε ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν το προηγούμενο βράδυ, όταν και η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της.
Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της.
Το αυτοκίνητο της 53χρονης βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κεντρικό σημείο της Νέας Μηχανιώνας, γύρω στις 5 χθες τα ξημερώματα, με τη γυναίκα να είναι άφαντη.
Εν τω μεταξύ, κυβερνητική σύσκεψη με την παρουσία του υφυπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξη Χαρίτση, του υπ.Υποδομών, Χρ. Σπίρτζη, του αναπληρωτή υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και τον Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των καταστροφών από τις πλημμύρες που έπληξαν τη Μεσσηνία και τη Λακωνία και στοίχισαν ανθρώπινες ζωές.
Στη σύσκεψη εξετάστηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, προκειμένου να υπάρξει μια πρώτη εκτίμηση των υλικών ζημιών.
Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν και ιεραρχήθηκαν τα προβλήματα και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αντιμετώπισής τους από την πολιτεία από κοινού με τις τοπικές αρχές, ενώ συζητήθηκαν όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν συντονισμένα για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών και τη λήψη προσωρινών μέτρων ανακούφισης του τοπικού πληθυσμού.
Ο κ.Χαρίτσης τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομίας θα προχωρήσει αμέσως σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες (υποβολή αιτήματος) για την κινητοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διαβεβαίωσε ότι έχουν ήδη δεσμευτεί όλοι οι απαραίτητοι πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την έγκαιρη αντιμετώπιση των καταστροφών που προκλήθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης