Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πετρόπουλος (υφυπ. Εργασίας): Περισσότερα από 35.000 εφάπαξ θα δοθούν έως το 2017

Πετρόπουλος (υφυπ. Εργασίας): Περισσότερα από 35.000 εφάπαξ θα δοθούν έως το 2017
Εάν πηγαίναμε στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, θα εξαφανίζονταν πολλές συντάξεις είπε ο υφυπουργός Εργασίας
Διαβεβαιώσεις ότι έως το 2017 θα δοθούν περισσότερα από 35.000 εφάπαξ παρείχε ο υφυπουργός Εργασίας, Αν. Πετρόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως για περισσότερο από τρία χρόνια δεν δίνονταν καθόλου εφάπαξ.
«Εδώ και δύο μήνες καταβάλλονται χάρη στις διατάξεις που τέθηκαν σε ισχύ και ήδη σε αυτό το διάστημα το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων έχει καταβάλει πάνω από 3.500 εφάπαξ.
Δημιουργήσαμε μία διάταξη, η οποία δίνει σε όλους το δικαίωμα καταβολής εφάπαξ και μάλιστα με ισονομία, με τρόπο που όλοι θα πάρουν αυτό που τους αντιστοιχεί, ενώ με τις προηγούμενες διατάξεις άλλοι θα έπαιρναν πολλά και άλλοι καθόλου.
Αυτή είναι η πραγματική εικόνα και μάλιστα με έναν τρόπο δίκαιο που όλοι λαμβάνουν εφάπαξ, ενώ μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να λάβουν σε καμία περίπτωση» τόνισε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Πετρόπουλος.
Ερωτηθείς για τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, ο υφυπουργός υποστήριξε πως η παρέμβαση της κυβέρνησης ήταν για να τεθούν «όρια προστασίας» και «να μην υπάρχει κατώτερη από τα 1.300 ευρώ σύνταξη - κύρια και επικουρική - σε κανέναν».
«Κάποιοι θα πάρουν περισσότερα από 2.000 κύρια και επικουρική και πολλοί θα πάρουν 1.300 ευρώ και άνω.
Η περικοπή στις επικουρικές συντάξεις επέρχεται σε έναν βαθμό.
Από το 1.236.000 των συντάξεων επηρεάζονται αρνητικά με κάποια μείωση περίπου 20% απ' αυτές.
Αυτή είναι η εικόνα και στην πραγματικότητα οι περισσότερες από αυτές, περίπου 46.000 που δόθηκαν τον Αύγουστο, είχαν ισοσταθμική μείωση περίπου 8%, λιγότερο από 20 ευρώ μηνιαίως» τόνισε ο κ.Πετρόπουλος, ο οποίος πάντως παραδέχθηκε πως «κάποιες θα έχουν μεγαλύτερη και σημαντική μείωση, αλλά δεν μπορούσε να λυθεί αλλιώς το πρόβλημα των ταμειακών ελλειμμάτων».
«Αν πηγαίναμε στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση, τότε τα πράγματα θα ήταν δραματικά, θα πηγαίναμε σε εξαφάνιση πολλών συντάξεων» είπε ο υφυπουργός Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης