Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Η τουρκική κυβέρνηση πιέζεται από το λαό να εγκαταλείψει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Cavusoglu: Η τουρκική κυβέρνηση πιέζεται από το λαό να εγκαταλείψει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Cavusoglu: Η συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε. για το προσφυγικό κινδυνεύει να καταστεί άκυρη αν η Ε.Ε. δεν τηρήσει την υπόσχεσή της για άρση της υποχρέωσης λήψης βίζας από Τούρκους πολίτες
Η τουρκική κυβέρνηση τελεί υπό «τεράστια πίεση» από το λαό να εγκαταλείψει τον επί δεκαετίες σκοπό της να καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επειδή η Ε.Ε. εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά στην περίπτωση της Τουρκίας.
Αυτό ανέφερε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος προειδοποίησε, πως κατά τη γνώμη του η Ευρώπη οδεύει προς αποσταθεροποίηση και θα μπορούσε να υποκύψει στον εξτρεμισμό λόγω της καταπόνησης που προκαλεί η διπλή - οικονομική και προσφυγική - κρίση της.
Ο Cavusoglu δεν έχασε την ευκαιρία να επικρίνει για χιλιοστή φορά τους ηγέτες της Ε.Ε. επειδή κατά τη γνώμη του δεν επέδειξαν επαρκή αλληλεγγύη προς την Τουρκία στην περίοδο μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τη νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016, στην οποία ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, Tayyip Erdogan, κινδύνεψε να συλληφθεί - και ενδεχομένως θανατωθεί - από τους πραξικοπηματίες.
«Οι Τούρκοι πολίτες βλέπουν τα διπλά πρότυπα [της Ε.Ε.]», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, για να προσθέσει, ότι «βρισκόμαστε υπό τεράστια πίεση να σταματήσουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία».
Ως γνωστόν, η Τουρκία ξεκίνησε τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. το 2005, όμως καταγράφει ιδιαίτερα βραδεία πρόοδο, μεταξύ άλλων λόγω της πλημμελούς διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην επικράτειά της.
Ο Cavusoglu προειδοποίησε, ότι η συμφωνία της Τουρκίας με την Ε.Ε. για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών κινδυνεύει να καταστεί άκυρη αν η Ε.Ε. δεν τηρήσει την υπόσχεσή της για άρση της υποχρέωσης λήψης βίζας από Τούρκους πολίτες για μετάβαση στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης