Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τους δύο πρώτους προσωρινούς προσφυγικούς καταυλισμούς του αποκτάει το Παρίσι

Τους δύο πρώτους προσωρινούς προσφυγικούς καταυλισμούς του αποκτάει το Παρίσι
Δήμαρχος Παρισίου: «Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να ξεπεράσουμε την κατάσταση. Τα πράγματα έχουν κορεστεί.»
Τους πρώτους δύο προσωρινούς προσφυγικούς του καταυλισμούς θα ανοίξει στο μέσον Οκτωβρίου του 2016 η γαλλική πρωτεύουσα, οι οποίοι θα έχουν δυνατότητα φιλοξενίας 1.000 προσφύγων και στόχο την αποσυμφόρηση των δρόμων του Παρισίου από τον αυξανόμενο αριθμό άστεγων προσφύγων.
Όπως δήλωσε την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016 η δήμαρχος του Παρισίου, Anne Hidalgo, ο ένας προσφυγικός καταυλισμός θα προορίζεται για άνδρες πρόσφυγες και ο άλλος για ευάλωτες γυναίκες και παιδιά.
«Πρέπει να βρούμε νέους τρόπους να ξεπεράσουμε την κατάσταση. Τα πράγματα έχουν κορεστεί», είπε η Hidalgo, για να προσθέσει ότι «αυτοί οι προσφυγικοί καταυλισμοί αντικατοπτρίζουν τις αξίες μας».
Η δήμαρχος τοιυ Παρισιού διευκρίνισε, ότι οι δύο προσφυγικοί καταυλισμοί θα είναι προσωρινοί και θα κοστίσουν 6,5 εκατ. ευρώ για να δημιουργηθούν, με τις δημοτικές αρχές να καλύπτουν το 80% του σχετικού κόστους.
Η γαλλική κυβέρνηση δέχεται ισχυρές πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας να διαλύσει μια ολόκληρη αυτοσχέδια μικρή πόλη προσφύγων στο λιμάνι του Καλαί που αποκαλείται «ζούγκλα», της οποίας οι κάτοικοι κατηγορούνται για την αύξηση της εγκληματικότητας και το μαράζωμα της τοπικής οικονομίας.
Οι πρόσφυγες της «ζούγκλας» επιχειρούν με κάθε μέσο να μεταβούν ως λαθρεπιβάτες σε φορτηγά και πλοία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης