Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Εντός του χρονοδιαγράμματος η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ

Φάμελλος: Εντός του χρονοδιαγράμματος η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ
Το Βερολίνο επέμεινε να υπερφορολογήσουμε τον ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους είπε ο κ.Φάμελλος
Διαβεβαιώσεις ότι η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ θα γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος και ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις παρείχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος.
Ερωτηθείς για το εάν είναι αληθές πως έχουν εφαρμοστεί μόνο 2 από τα 15 προαπαιτούμενα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Real Fm υποστήριξε ότι «όλα αυτά συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων, της διακυβέρνησης των Τραπεζών, της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, της ενέργειας είναι στον προγραμματισμό του υπουργείου, κάτι τέτοιο ανακοινώθηκε, θα είναι στην έκθεση συμμόρφωσης. Δεν υπάρχει περίπτωση καθυστερήσεων».
Σε ερώτηση για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς την εφορία ο κ.Φάμελλος είπε ότι «όσον αφορά την φορολόγηση και την άντληση χρημάτων από την αγορά, δυστυχώς ήταν ένα κομμάτι του συμβιβασμού που χρειάστηκε να κάνουμε με τους δανειστέ».
«Διότι το απίθανο στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης, ήταν ότι θιασώτες της ιδιωτικής οικονομίας - δες Βερολίνο - επέμειναν να υπερφορολογήσουμε τον ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους.
Το θέμα είναι πώς το αναστέλλεις και το ξεπερνάς.
Με δύο τρόπους, πρώτα από όλα τροφοδοτώντας την οικονομία με καθαρή χρηματοδότηση από τη μεριά του Δημοσίου και τη μεριά της Ευρώπης και των ξένων επενδύσεων.
Κάτι τέτοιο έχει προσδιοριστεί και έχει σχεδιαστεί» είπε ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης