Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τη Βρετανία αμέσως μετά το Brexit θέλει η Αυστραλία

Συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με τη Βρετανία αμέσως μετά το Brexit θέλει η Αυστραλία
Η στάση του Αυστραλού πρωθυπουργού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την στάση των ΗΠΑ απέναντι στο Brexit, που βάζουν το Ηνωμένο Βασίλειο «στο τέλος της ουράς» των εμπορικών τους διαπραγματεύσεων
Την ταχεία επίτευξη συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου με το Ηνωμένο Βασίλειο αμέσως μετά την αποχώρησή του από την Ε.Ε. (Brexit) θα επιδιώξει η Αυστραλία, η οποία αντίθετα από τις ΗΠΑ, επιθυμεί να εμβαθύνει τις εμπορικές της σχέσεις με τη Βρετανία στην τρέχουσα ιστορική συγκυρία.
Όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 ο Αυστραλός πρωθυπουργός, Malcolm Turnbull, η κυβέρνησή του επιδιώκει να υπογράψει συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με το Ηνωμένο Βασίλειο αμέσως μετά το Brexit, θέτοντας μάλιστα τις υπηρεσίες και την εμπειρία της στον πολύπλοκο κόσμο των εμπορικών διαπραγματεύσεων στη διάθεση της βρετανικής κυβέρνησης.
Όπως επεσήμανε ο Turnbull, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πολλή δουλειά να κάνει για να προετοιμαστεί κατάλληλα για εμπορικές διαπραγματεύσεις, καθώς δεν διαθέτει κατάλληλα στελέχη, αφού δεν εισήλθε ως κράτος σε διμερείς εμπορικές διαπραγματεύσεις τα τελευταία 40 χρόνια, επειδή κατέστη μέλος της Ε.Ε..
Η στάση του Αυστραλού πρωθυπουργού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την στάση των ΗΠΑ απέναντι στο Brexit, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Barack Obama, να επαναλαμβάνει δήλωση που είχε πραγματοποιήσει πριν το ιστορικό βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί «στο τέλος της ουράς» των εμπορικών διαπραγματεύσεων αν ψηφίσει υπέρ του Brexit, με τις ΗΠΑ να θέτουν ως προτεραιότητά τους τις συμφωνίες ελευθέρου εμπορίου με τις χώρες του Ειρηνικού και με την Ε.Ε..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης