Κοινωνία

ΚΕΔΕ: Σε θετική κατεύθυνση ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις, περιέχει όμως ασάφειες

ΚΕΔΕ: Σε θετική κατεύθυνση ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις, περιέχει όμως ασάφειες
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ γνωστοποίησε την πρόθεσή του να συναντηθεί άμεσα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Σε θετική κατεύθυνση εκτιμά πως κινείται ο νόμος για τις δημόσιες συμβάσεις έργων η ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), τονίζοντας όμως πως αρκετές διατάξεις του «περιέχουν ασάφειες, κρίνονται αναποτελεσματικές και έχουν δυσνόητο περιεχόμενο».
Ως αποτέλεσμα, στο πλαίσιο της σημερινής (5/9) συνάντησης αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ υπό τον πρόεδρο της Γιώργο Πατούλη με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ζητήθηκε η αναστολή της εφαρμογής του νέου νόμου ανάθεσης και εκτέλεσης των δημοσίων συμβάσεων έργων και υπηρεσιών.
Όπως υποστήριξαν τα μέλη της ΚΕΔΕ, οι παραπάνω επιπλοκές «έχουν παγώσει» πολλά έργα νευραλγικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, γνωστοποίησε επίσης, την πρόθεσή του να συναντηθεί άμεσα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έτσι ώστε να υπάρξει σχετική συναίνεση για το συγκεκριμένο θέμα και από την πλευρά της Επιτροπής.
Από την πλευρά του, ο κ. Σπίρτζης εμφανίστηκε θετικός σε αλλαγές επιμέρους διατάξεων, κατόπιν σχετικών παρατηρήσεων που θα τεθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης