Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η ρατσιστική προσέγγιση της Δύσης στο προσφυγικό αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα

Erdogan: Η ρατσιστική προσέγγιση της Δύσης στο προσφυγικό αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα
Ο «σουλτάνος» κατέκρινε τις «εμμονές» των δυτικών χωρών σε ό,τι αφορά την ασφάλεια
Με πολύ σκληρές εκφράσεις απευθύνθηκε και πάλι προς τη Δύση ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Tayyip Erdogan, στο πλαίσιο των δηλώσεων που πραγματοποίησε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των G20, στην Κίνα.
Ο «σουλτάνος» κατέκρινε τις «εμμονές» των δυτικών χωρών σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, ενώ ταυτόχρονα έκανε λόγο και για ρατσιστική προσέγγιση στο προσφυγικό ζήτημα, κάτι που «αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα».
«Πρέπει να απορρίψουμε την αντίληψη της διαφοροποίησης μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος, το PKK, το PYD/YPG και την Feto (οργάνωση του Fetullah Gulen).
Πρέπει να ξεκινήσει μια ηθική μάχη ενάντια σε όλες αυτές τις οργανώσεις.
Εμείς, με κάθε κόστος, είμαστε αποφασισμένοι για το θέμα αυτό.
Η επιχείρηση μας στη Jarabulus (η πόλη στη βόρεια Συρία από την οποία εισέβαλαν οι τουρκικές δυνάμεις) είναι μια έκφραση αυτού του προσδιορισμού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόεδρος, τονίζοντας πως η επιχείρηση δεν απειλεί την εδαφική ακεραιότητας της Συρίας.
«Από την Jarabulus εκτοξεύονταν ρουκέτες προς τα εδάφη μας εδώ και μήνες», επισήμανε.
Τέλος, χαρακτήρισε επίσης ως «ντροπή για την ανθρωπότητα» το να υποστηρίζουν κάποιοι τον Σύρο Πρόεδρο Assad, ο οποίος «ευθύνεται για 600.000 θανάτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης