Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κικίλιας (ΝΔ): Άστοχες οι δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΣ – Αγνοούν τις θυσίες του ελληνικού λαού

Κικίλιας (ΝΔ): Άστοχες οι δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΣ – Αγνοούν τις θυσίες του ελληνικού λαού
«Η μετεγκατάσταση των προσφύγων και η στελέχωση της υπηρεσίας ασύλου παραμένουν ζητούμενα από την Ελλάδα προς τους εταίρους μας δεν εφαρμόζονται»
Ως «άστοχες» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Thomas de Maiziere, ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας πως «δεν λαμβάνουν υπόψιν τις τεράστιες θυσίες και το περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός».
«Η Νέα Δημοκρατία έχει επανειλημμένα ζητήσει και πετύχει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επεξεργάζεται και να επικαιροποιεί τη Συνθήκη του Δουβλίνου, ώστε αυτή να εναρμονίζεται με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψιν και το τεράστιο βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα ως απόρροια της παραπάνω κρίσης.
Οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας κ. de Maiziere, αν έχουν αποδοθεί σωστά, είναι άστοχες.
Δυστυχώς, δεν λαμβάνουν υπόψιν τις τεράστιες θυσίες και το περίσσευμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που έχει επιδείξει ο ελληνικός λαός στο όνομα όλης της Ευρώπης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξης, ενώ συμπληρώνει:
«Η μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η στελέχωση της υπηρεσίας ασύλου παραμένουν ζητούμενα από την Ελλάδα προς τους εταίρους μας, τα οποία παρότι έχουν συμφωνηθεί, δεν εφαρμόζονται.
Οι ιδεοληψίες, οι καθυστερήσεις και οι αδυναμίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν μπορεί να αποτελούν άλλοθι για κανέναν.
Για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος, η Νέα Δημοκρατία, από τις 3 Ιουνίου, έχει καταθέσει συγκεκριμένο Εθνικό Σχέδιο.
Στην πρόσφατη επίσκεψή μου στο Βερολίνο, όπου συναντήθηκα με τον Αναπληρωτή Υπουργό της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας Dr. Helge Braun και τον Υφυπουργό Εσωτερικών Dr. Ole Schroder, είχα την ευκαιρία να τους ενημερώσω για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας».

Θυμίζουμε τις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών:

Ως απαραίτητη «ανταπόδοση» των όσων έκανε η Γερμανία για την Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο (!) βλέπει ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών την υποχρέωση της Ελλάδας να δεχθεί επαναπροωθούμενους πρόσφυγες από τη Γερμανία.
Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει σε συνέντευξη του στην Die Welt ο Thomas de Maiziere «κάναμε πολλά στην Ευρώπη για να βελτιώσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα.
Αυτό πρέπει να έχει συνέπειες και να οδηγήσει στο να μπορούν να σταλούν πίσω στην Ελλάδα πρόσφυγες σύμφωνα με τη συνθήκη του Δουβλίνου».
Τόνισε μάλιστα, ότι πρέπει να επιτευχθεί τώρα μια κοινή ευρωπαϊκή στάση γιατί σε περίπτωση που η Γερμανία επιταχύνει μόνη της αυτή τη διαδικασία υπάρχει ο κίνδυνος τα γερμανικά διοικητικά δικαστήρια να απαγορεύσουν εντός ολίγου χρόνου την επαναπροώθηση».
Ο Γερμανός υπουργός κατηγόρησε επίσης την Ελλάδα για τον μεγάλο αριθμό προσφύγων τα περασμένα χρόνια:
«Εκεί, στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έπρεπε να γίνεται η καταγραφή και να τελειώνει το (προσφυγικό) κύμα.
Τότε, η Ουγγαρία δεν θα είχε υψώσει φράχτη», όπως είπε στη γερμανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης