Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ε.Σ.Α.με.Α. προς Τσίπρα: Να καταργηθούν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις των ατόμων με αναπηρία

Ε.Σ.Α.με.Α. προς Τσίπρα: Να καταργηθούν οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις των ατόμων με αναπηρία
«Είναι κατανοητό ότι οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις έχουν άμεση επίπτωση στο σύνολο των ατόμων με αναπηρία»
Την κατάργηση όλων των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις των ατόμων με αναπηρία ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα η Ε.Σ.Α.με.Α. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία), μέσω επιστολής της προς τον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Την περασμένη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου αλλά και τους προηγούμενους μήνες τα άτομα με αναπηρία αλλά και οι οικογένειές τους βίωσαν ένα ισχυρό σοκ, το οποίο αλλάζει σημαντικά και πολλές φορές δραματικά τη ζωή τους και τη δυνατότητά τους να αντεπεξέρχονται στις προσωπικές τους ανάγκες και υποχρεώσεις.
Αναφερόμαστε στις πολύ σκληρές και άδικες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που επήλθαν με το άρθρο 96 του ν.4387/2016.
Υπήρξε πάγιο αίτημα του χώρου της Αναπηρίας από τις αρχές της κρίσης, ιδίως για τα άτομα με βαριές αναπηρίες, να μην μειωθούν οι συντάξεις.
Απευθυνθήκαμε σε σας προσωπικά στις 5 Αυγούστου, όταν και τότε είχαν διαφανεί οι πολύ μεγάλες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.
Απευθυνόμαστε και τώρα σε εσάς με αυτή την ανοιχτή επιστολή για να ζητήσουμε την αποκατάσταση αυτής της αδικίας.
Πρόκειται για πάνδημο αίτημα όλων των φορέων και των συλλόγων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους σε όλη τη χώρα.
Τις τελευταίες ημέρες ακούσαμε τις δεσμεύσεις σας για την στήριξη των ευπαθών ομάδων.
Τονίζουμε ότι, όπως κάνατε δεκτό το αίτημά μας για τη μη κατάργηση του ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω, που συνεχίζουμε να αναμένουμε τη ψήφιση της διάταξης με την οποία θα επικυρώνεται η δέσμευσή σας, έτσι και σήμερα ζητάμε να ανακοινώσετε στη ΔΕΘ την κατάργηση των μειώσεων που έχουν επέλθει στις επικουρικές συντάξεις των ατόμων με αναπηρία και στην αποκατάστασή τους, αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πλέον ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού της χώρας», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή, συνεχίζοντας:
«Η κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στη χώρα μας, καθώς και όσων φροντίζουν άτομα με αναπηρία, είναι ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ - όχι μόνο δεν πρέπει να επαναληφθεί, αλλά πρέπει άμεσα να εξασφαλίσετε ότι αυτές οι μειώσεις θα καταργηθούν με ειδική νομοθετική διάταξη με αναδρομική ισχύ.
Είναι κατανοητό ότι οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις έχουν άμεση επίπτωση στο σύνολο των ατόμων με αναπηρία, επηρεάζοντας ολόκληρη την οικογένεια, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της.
Προστίθενται στα μέτρα λιτότητας, στο μεγάλο ποσοστό ανεργίας αλλά και στη διαχρονική φτώχεια των ατόμων με αναπηρία.
Οδηγούν στην εξαθλίωση μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα που ταυτόχρονα είναι αναγκασμένη να παλεύει για υγεία, πρόνοια, εκπαίδευση, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, περίθαλψη, αδικίες και διακρίσεις, ενάντια σε μια Πολιτεία που δεν έχει καταφέρει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της».

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Βιώνουμε μια διαδικασία ραγδαίας υποχώρησης του κοινωνικού κράτους.
Ας μη δημιουργήσουμε περισσότερη φτώχεια και διακρίσεις και ας διασφαλίσουμε ένα στοιχειώδες επίπεδο διαβίωσης», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης