Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραπομπή του Sarkozy σε δίκη εισηγείται η εισαγγελία του Παρισιού

tags :
Παραπομπή του Sarkozy σε δίκη εισηγείται η εισαγγελία του Παρισιού
Επαφίεται τώρα στους ανακριτές να αποφανθούν για το αίτημα αυτό, αλλά πρέπει να περιμένουν το λιγότερο έναν μήνα ώστε να αφήσουν χρόνο στα μέρη να καταθέσουν τυχόν πρόσφυγες
Την παραπομπή του πρώην προέδρου της Γαλλίας, Nicolas Sarkozy σε δίκη, εισηγείται η εισαγγελία του Παρισιού, για την υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης της εκστρατείας για την επανεκλογή του το 2012, όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές.
Επαφίεται τώρα στους ανακριτές να αποφανθούν για το αίτημα αυτό, αλλά πρέπει να περιμένουν το λιγότερο έναν μήνα ώστε να αφήσουν χρόνο στα μέρη να καταθέσουν τυχόν πρόσφυγες.
Το χρονοδιάγραμμα αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον Sarkozy, υποψήφιο στις προκριματικές εκλογές που διοργανώνει η δεξιά αντιπολίτευση στις 20 και 27 Νοεμβρίου για να ορίσει τον υποψήφιό της στις προεδρικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2017.
Η εισαγγελία ζητεί την παραπομπή του Sakrozy, για υπέρβαση του ορίου των προεκλογικών δαπανών" και την "αναφορά" στον λογαριασμό της προεκλογικής εκστρατείας του το 2012 "στοιχείων που εσκεμμένα υπολογίστηκαν χαμηλότερα", ανέφερε πηγή που πρόσκειται στην έρευνα.
Η έρευνα αφορά ευρύτερα ένα τεράστιο σύστημα πλαστών τιμολογίων με σκοπό να συγκαλυφθεί η υπέρβαση κατά 18,5 δισεκ. ευρώ του ορίου των επιτρεπόμενων προεκλογικών δαπανών που είχε οριστεί στα 22,5 δισεκ. ευρώ.
Στις 30 Αυγούστου, η εισαγγελία του Παρισιού είχε ζητήσει την παραπομπή σε δίκη άλλων 13 προσώπων για πλαστογραφία, κατάχρηση εμπιστοσύνης, απάτη ή συνέργεια [σε απάτη] και συνέργεια σε παράνομη χρηματοδότηση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης