Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΔΗΜΑΡ για τηλεοπτικές άδειες: Η κυβέρνηση ας συνειδητοποιήσει τα λάθη στις επιλογές της

ΔΗΜΑΡ για τηλεοπτικές άδειες: Η κυβέρνηση ας συνειδητοποιήσει τα λάθη στις επιλογές της
«Από το μαύρο στην ΕΡΤ, στο μαύρο σε ιδιωτικά κανάλια», τονίζει η ΔΗΜΑΡ
«H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την τακτική που ακολούθησε στην αδειοδότηση των καναλιών είδε το δέντρο αλλά έχασε το δάσος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.
 Η ΔΗΜΑΡ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, όπως σημειώνει, «σταθερά τονίζουμε ότι το επερχόμενο ΜΑΥΡΟ σε κανάλια θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στον πλουραλισμό της ενημέρωσης και στην απασχόληση».
Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, «χιλιάδες εργαζόμενοι στην τηλεοπτική αγορά θα οδηγηθούν στην ανεργία σε ένα χώρο που ήδη έχει χτυπηθεί βάναυσα από την κρίση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδείξει ότι είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της ΝΔ, η οποία προκάλεσε το ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ.
Σήμερα, ο ρόλος του κράτους είναι να βάλει ένα νέο πλαίσιο κανόνων που να εξασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό και όχι να επιτελέσει τον ρόλο της αγοράς οδηγώντας σε κλείσιμο τηλεοπτικούς σταθμούς.
Όπως αντιταχθήκαμε και ήμασταν απέναντι στο ΜΑΥΡΟ στην ΕΡΤ, έτσι είμαστε απέναντι και σε ένα ενδεχόμενο ΜΑΥΡΟ σε ιδιωτικά κανάλια, καθώς θα αποτελέσει μία ευθεία επίθεση στην πολυφωνία και κατά συνέπεια στη δημοκρατία με δυσμενείς επιπτώσεις για την ενημέρωση και τους εργαζόμενους.
Θα είναι απόρροια μιας προσβλητικής διαδικασίας και μίας ακατανόητης απόφασης που λήφθηκε κεντρικά και αυθαίρετα για τέσσερις άδειες, η οποία μεταξύ άλλων φαλκιδεύει, λόγω της υψηλής τιμολόγησης των αδειών, την βιωσιμότητα και των νέων καναλιών».
«Η κυβέρνηση ας συνειδητοποιήσει επιτέλους -όσο υπάρχει καιρός- τα αποτελέσματα των επιλογών της και να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια που αποβαίνουν εις βάρος της κοινωνίας.
Ας μην προσπαθεί να διορθώσει ένα λάθος με μεγαλύτερα, διαφορετικά η αντίστροφη μέτρηση δεν θα έχει ξεκινήσει μόνο για τα κανάλια…», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης