Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mogherini (ΕΕ): Αναβιώνει η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό - Συμβιβασμός και από τις δύο πλευρές

Mogherini (ΕΕ): Αναβιώνει η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το προσφυγικό - Συμβιβασμός και από τις δύο πλευρές
Ο γερμανός ΥΠΕΞ παραδέχθηκε ότι στις γερμανικές ανακοινώσεις για την απόπειρα πραξικοπήματος μάλλον έλειπε η έκφραση συμπάθειας
«Η Τουρκία συμφώνησε να συνεχίσει να εφαρμόζει τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης» δήλωσε σήμερα (3/9) η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής διπλωματίας federica Mogherini, από την άτυπη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ στην Μπρατισλάβα.
Όπως υπογράμμισε «και ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στο θέμα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη».
Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Frank Walter Stainmeier ανακοίνωσε ότι ο Τούρκος ομόλογός του Cavusoglu θα επισκεφθεί το Στρασβούργο την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να συζητήσει το ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην προετοιμασία των ποινικών διώξεων για τους υπεύθυνους της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Ο γερμανός υπουργός είπε ότι το Βερολίνο στάθηκε στο πλευρό της Τουρκίας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και σέβεται βαθύτατα τον τουρκικό λαό που ξεσηκώθηκε για να αποτρέψει την ανατροπή της κυβέρνησής του.
Παραδέχτηκε ωστόσο ότι στις ανακοινώσεις που έγιναν από τη γερμανική πλευρά μάλλον έλειπε η έκφραση συμπάθειας που θα ανέμενε η Άγκυρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης