Τελευταία Νέα
Διεθνή

Smaghi: Καλές οι αναδιαρθρώσεις τραπεζών αλλά χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα

Smaghi: Καλές οι αναδιαρθρώσεις τραπεζών αλλά χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα
Σύμφωνα με τον Smaghi, η Ιταλία είναι μάλλον απίθανο να ζητήσει πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών της από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM
Η αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών τραπεζών πρέπει να επιταχυνθεί δια μέσου της ολοκλήρωσης ενός πανευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και την πραγματοποίηση περισσότερων διασυνοριακών συγχωνεύσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτό ανέφερε στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC ο Ιταλός πρόεδρος της Societe Generale, Lorenzo Bini Smaghi - πρώην μέλος του Συμβουλίου Διακυβέρνησης της ΕΚΤ την ταραχώδη περίοδο 2005-2011 - για να τονίσει εμφατικά: «Χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα».
Σύμφωνα με τον Smaghi, η Ιταλία είναι μάλλον απίθανο να ζητήσει πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών της από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ESM, ακόμα και στη σημερινή δεινή κατάσταση που βρίσκονται ορισμένες εκ των ιταλικών τραπεζών.
«Παίρνεις αυτά τα δημόσια χρήματα όταν δεν υπάρχουν άλλα χρήματα διαθέσιμα. Δεν είναι αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία», τόνισε ο ίδιος.
Για τον Smaghi, «το σημαντικότερο ζήτημα είναι να μην κοιτάζουμε μόνον τη φερεγγυότητα [των ιταλικών τραπεζών], αλλά και την κερδοφορία. Μπορούν αυτές οι τράπεζες να προσελκύσουν ιδιωτικά κεφάλαια στο μέλλον;», αναρωτήθηκε ο επικεφαλής της Societe Generale.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης