Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Η γερμανική κυβέρνηση παίρνει αποστάσεις από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Spiegel: Η γερμανική κυβέρνηση παίρνει αποστάσεις από την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων
Η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει μέσω του εκπροσώπου της να αποστασιοποιηθεί κι επίσημα από το ψήφισμα του Κοινοβουλίου
Σε μία πλήρη αναδίπλωση της μέχρι τώρα στάσης της στο θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων θα προχωρήσει κι επίσημα η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα αναφέρει το περιοδικό Spiegel.
Συγκεκριμένα, η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει μέσω του εκπροσώπου της, Steffen Seibert, να αποστασιοποιηθεί κι επίσημα μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα από το ψήφισμα του Κοινοβουλίου, με το οποίο αναγνωρίστηκε στις 2/6 η Γενοκτονία των Αρμενίων.
Ο κ.Seibert θα δηλώσει δημοσίως ότι το ψήφισμα της Βουλής δεν έχει σε καμία περίπτωση δεσμευτική ισχύ για την γερμανική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια πολιτική διακήρυξη η οποία δεν έχει καμιά νομική σημασία.
Μάλιστα, το περιοδικό αναφέρει πως υπήρξε ένα μεγάλο ερώτημα για το ποιος θα κάνει τις παραπάνω δηλώσεις, πριν βρεθεί η λύση του κ.Seibert .
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier, δεν ήθελε να αναλάβει αυτό το ρόλο, όπως και η Angela Merkel, καθώς αυτό θα ερμηνευότνα ως πλήρης υποταγή στον Tayyip Erdogan.
Η υποχώρηση του Βερολίνου αποσκοπεί στο να ελαφρύνει το τεταμένο κλίμα με την Άγκυρα, έτσι ώστε να επιτραπεί στους Γερμανούς βουλευτές να επισκεφτούν τους στρατιώτες της χώρας που βρίσκονται στην τουρκική αεροπορική βάση του Incirlik.
Σημειώνεται πως από τη βάση του Incirlik ο Διεθνής Συνασπισμός και η Τουρκία επιχαρούν κατά του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ, μαζί και με τα γερμανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη Tornado.
Θυμίζουμε πως στις 24 Απριλίου του 1915 περίπου 1,5 εκατομμύριο Αρμένιοι δολοφονήθηκαν από τις Οθωμανικές Αρχές…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης