Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δ. Αβραμόπουλος: Η Ε.Ε. και η Τουρκία θα τηρήσουν τη συμφωνία για το Προσφυγικό

Δ. Αβραμόπουλος: Η Ε.Ε. και η Τουρκία θα τηρήσουν τη συμφωνία για το Προσφυγικό
Μετά και το αποτυχημένο πραξικόπημα πολλοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ουσιαστικά η συμφωνία δε θα εφαρμοστεί 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία είναι αποφασισμένες να τηρήσουν τη συμφωνία για το Προσφυγικό που υπέγραψαν τον Απρίλιο 2016, ξεκαθάρισε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών και Ιθαγένειας για τις Βρυξέλλες, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Μετά και το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στη γειτονική μας χώρα, πολλοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ουσιαστικά η συμφωνία δε θα εφαρμοστεί, εξαιτίας της εκ νέου «απομάκρυνσης» μεταξύ Ε.Ε. και Άγκυρας.
Ο Tayyip Erdogan, δυσαρεστημένος από τη στάση των Ευρωπαίων τη νύχτα του πραξικοπήματος αλλά και τις κατακρίσεις του για τις εκκαθαρίσεις στο εσωτερικό της χώρας, διαμηνύει σε πιο έντονο ύφος αυτή τη φορά πως αν δε δοθεί μέχρι τέλος Οκτώβρη η απελευθέρωση της βίζα στους Τούρκους πολίτες, τότε θα ακυρωθεί αυτόματα η συμφωνία για το Προσφυγικό.
Θυμίζουμε πως η συμφωνία του Απριλίου αποσκοπούσε στον περιορισμό των προσφυγικών ροών, κάτι που σε σημαντικό βαθμό επιτεύχθηκε στο Αιγαίο, ωστόσο άνοιξε ένα «νέο μονοπάτι» για τους πρόσφυγες μια μετανάστες μέσω Ιταλίας.
Επίσης, εμπεριείχε και οικονομική βοήθεια προς την Τουρκία για την περίθαλψη των προσφύγων και κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης