Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φάμελλος: Οι δηλώσεις Ψυχάρη περί αέρα μπορεί να προκαλέσει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης

Φάμελλος: Οι δηλώσεις Ψυχάρη περί αέρα μπορεί να προκαλέσει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της δικαιοσύνης
Βήμα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες υποστήριξε ο κ.Φάμελλος
Την θέση ότι οι δηλώσεις του Παναγιώτη Ψυχάρη στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής και η παραδοχή του ότι με «αέρα» πήρε δάνειο για το ΔΟΛ μπορεί να δημιουργήσει «και αυτεπάγγελτες λειτουργίες των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών διότι όλα αυτά διατυπώνονται δημόσια» διατύπωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλος.
«Με την κατάθεση του Π. Ψυχάρη αποδεικνύεται ότι με προσωπικές  υπογραφές κάτι σαν υποσχετική και τα κόμματα και τα κανάλια χωρίς προσωπικές εγγυήσεις ή ενέχυρα παίρνανε - ληξιπρόθεσμα ή διαμαρτυρημένα σήμερα - δάνεια ή λεφτά για τις δουλειές τους, που χρησιμοποιήθηκαν από τα κόμματα για τις προεκλογικές εκστρατείες ΝΔ ΠΑΣΟΚ και αντίστοιχα τα κανάλια και οι έκδοτες έπαιρναν με μια απλή υπογραφή τα δάνεια για να συντηρούν αυτούς του κολοσσούς και προφανώς για να υπάρχει μια πολιτική υποστήριξη του συστήματος» τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο ο κ.Φάμελλος.
«Ειδικότερα για την φράση περί «αέρα» σε επίπεδο έκφρασης ξεπερνάει ακόμη και την συμφωνία που έχουμε να μην προσβάλλουμε…
Τα λέει όλα…
Οι χθεσινές δηλώσεις μπορεί να δημιουργήσουν και αυτεπάγγελτες λειτουργίες των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών διότι όλα αυτά διατυπώνονται δημόσια» είπε ο κ.Φάμελλος, αναφέροντας πως η επιτροπή θα ολοκληρώσει με ψυχραιμία το έργο της.
«Πρέπει να καταλήξουμε σε πόρισμα και το πόρισμα να πάει στις αρμόδιες αρχές.
Δεν έχουμε σκοπό μόνο την δημοσιοποίηση των παρατυπιών των υπερβάσεων και των αμαρτιών του τριγώνου κόμματα, τράπεζες, μέσα ενημέρωσης.  
Σημασία έχει να διατυπωθούν οι παραβιάσεις, οι παρατυπίες και να πάνε στις αρμόδιες αρχές.
Διότι πρέπει να αποδοθούν και ευθύνες για όσα αποκαλύπτονται.  
Το πόρισμα πρέπει να δοθεί και στις εισαγγελικές  αρχές και στην  Τράπεζα της Ελλάδος.
Η απόδοση ευθυνών θα είναι μια από τις εισηγήσεις που θα κάνουμε» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ερωτηθείς για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ.Φάμελλος υποστήριξε πως πρόκειται για ένα «βήμα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».
«Για την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά είναι σημαντικό ότι ζούμε την υλοποίηση μιας βασικής επιταγής του Συντάγματος και μιας δικής μας προγραμματικής δέσμευσης.
Αποδείχθηκε ότι μπορεί και πρέπει να γίνει διαγωνισμός ως βήμα αποκατάστασης της δημοκρατίας στον τόπο» είπε ο κ.Φάμελλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης