Διεθνή

Bloomberg: Την «κάθαρση» του τηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα επιχειρεί ο Τσίπρας με το διαγωνισμό αδειών

Bloomberg: Την «κάθαρση» του τηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα επιχειρεί ο Τσίπρας με το διαγωνισμό αδειών
Οι σταθμοί που δεν θα λάβουν άδεια θα πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ήδη σίγουρα θα κλείσει το Mega, που αποκλείστηκε από τη διαδικασία λόγω οικονομικών προβλημάτων
Την «κάθαρση» του τηλεοπτικού τοπίου στην Ελλάδα επιχειρεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη δημοπράτηση τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η οποία θα μειώσει τον συνολικό αριθμό τηλεοπτικών σταθμών πανεθνικής εμβέλειας από τους επτά που λειτουργούν σήμερα.
Αυτό επισημαίνει ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου Bloomberg με αφορμή την έναρξη σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου 2016 της διαδικασίας δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών «σε κτίριο με αυστηρή φρούρηση της αστυνομίας», τις οποίες διεκδικούν οκτώ υποψήφιοι.
Οι σταθμοί που δεν θα λάβουν άδεια θα πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ήδη σίγουρα θα κλείσει το Mega, που αποκλείστηκε από τη διαδικασία λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Το Bloomberg κάνει αναφορά και στις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι συμμετέχοντες δεν θα επικοινωνούν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια της δημοπράτησης των αδειών για την προστασία της ακεραιότητας της διαδικασίας.
Το δίκτυο αναφέρει, ότι οι δεκαετείς άδειες που θα δημοπρατηθούν αντικαθιστούν ένα σύστημα βραχυπρόθεσμης διάρκειας αδειών, του οποίου οι επικριτές θεωρούν ότι υπέθαλψε τη διαφθορά μέσω της διαπλοκής μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτικών.
Στο ρεπορτάζ γίνεται λόγος και για τη θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι ο μικρός αριθμός των δημοπρατούμενων αδειών καταπνίγει τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, καθώς και ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης