Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κάλεσμα για στήριξη του νομοσχεδίου σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση απευθύνει ο Νίκος Φίλης

Κάλεσμα για στήριξη του νομοσχεδίου σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση απευθύνει ο Νίκος Φίλης
Ο υπουργός Παιδεάις υπεραμύνθηκε της διάταξης για την ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο
Κάλεσμα για την ψήφιση του νομοσχέδιου που αφορά την επαναφορά των αιτιολογημένων απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση απευθύνει στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.
Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της σχετικής Ολομέλειας, ο υπουργός τόνισε πως η εν λόγω διάταξη τελεί στα πρότυπα της ρύθμισης που ψήφισε το 1977 ο Γεώργιος Ράλλης, με τη στήριξη του βουλευτή τότε της Ένωσης Κέντρου, Ευάγγελου Παπανούτσου.
Επίσης, ο κ. Φίλης υπεραμύνθηκε της διάταξης για την ελληνόγλωσση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση που εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο, καταθέτοντας στα πρακτικά άρθρο του Παύλου Μπακογιάννη στο οποίο ζητούσε τη μονιμότητα των καθηγητών στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Στη συνέχεια, ενημέρωσε τη Βουλή για την πρόσληψη 20.800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών αλλά και 9.500 εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (θα αμείβονται με τον μισθό του αναπληρωτή, τρεις φορές υψηλότερο μισθό δηλαδή από τον σημερινό), τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια ώστε οι νεοπροσληφθέντες «να βρίσκονται από την πρώτη ημέρα στις θέσεις τους στα σχολεία».
Τέλος, ο υπουργός ενημέρωσε πως τα βιβλία βρίσκονται ήδη από τα μέσα Αυγούστου στα σχολεία, κάτι που - όπως είπε -δεν είναι αυτονόητο, «αφού επί των ημερών της Άννας Διαμαντοπούλου τα σχολεία λειτουργούσαν με φωτοτυπίες».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης