Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Η προχειρότητα με την οποία νομοθετεί η κυβέρνηση ξεπερνάει πλέον κάθε όριο

ΝΔ: Η προχειρότητα με την οποία νομοθετεί η κυβέρνηση ξεπερνάει πλέον κάθε όριο
«Η προχειρότητα αυτή της κυβέρνησης αναστατώνει τη ζωή περίπου 1.400 εκπαιδευτικών» 
Ευθεία επίθεση κατά της κυβερνητικής πολιτικής και του Νίκου Φίλη άσκησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Γεωργαντάς και Μάξιμος Χαρακόπουλος, τονίζοντας πως πλέον «η προχειρότητα με την οποία νομοθετεί η κυβέρνηση ξεπερνάει πλέον κάθε όριο».
«Η μια γκάφα ακολουθεί την άλλη και από το επίπεδο της αυταπάτης περάσαμε πλέον σε αυτό της “ουσιώδους πλάνης”.
Αυτήν την έκφραση χρησιμοποίησε ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης στο από 25 Αυγούστου 2016 έγγραφό του προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να τους ζητήσει να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις στις οποίες η ίδια η Κυβέρνηση τους οδήγησε με τις διατάξεις των άρθρων 33 του Ν. 4386/2016 και 239 του Ν. 4389/2016.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωσε ότι όσοι επέλεξαν να κάνουν χρήση των άρθρων αυτών, που νομοθέτησε η κυβέρνηση, δεν έχουν κατοχυρώσει το συνταξιοδοτικό τους δικαίωμα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι στο έγγραφο του ο υπουργός δίνει τη δυνατότητα στους “πλανηθέντες” εκπαιδευτικούς να ανακαλέσουν την αίτηση παραίτησής τους έως 31 Αυγούστου 2016», αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, προσθέτοντας:
«Η προχειρότητα αυτή της κυβέρνησης αναστατώνει τη ζωή περίπου 1.400 εκπαιδευτικών και ταυτόχρονα τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό των προσλήψεων των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς είναι απόλυτα εξαρτημένος από τον αριθμό των αποχωρήσεων».
Τέλος, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν τον υπουργό να δώσει άμεσα μεγαλύτερη προθεσμία στην δυνατότητα ανάκλησης παραίτησης, «γιατί διαφορετικά η κυβέρνηση θα έχει καταφέρει έναν ακόμα άθλο: να αφήσει εργαζόμενους χωρίς καμία σύνταξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης