Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητη η Wall Street, με το βλέμμα στην Apple και στα στοιχεία για την κατανάλωση

Αμετάβλητη η Wall Street, με το βλέμμα στην Apple και στα στοιχεία για την κατανάλωση
Η Apple καλείται να πληρώσει 13 δισ. ευρώ σε αναδρομικούς φόρους 
Σε αναζήτηση κατεύθυνσης ξεκίνησε η σημερινή, Τρίτη 30 Αυγούστου, συνεδρίαση στη Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής, ενόψει των στοιχείων για την κατανάλωση στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν και τις εξελίξεις στη διαμάχη που έχει προκύψει μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Apple.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ιρλανδία παραχώρησε στην Apple υπερβολικά φορολογικά προνόμια ύψους 13 δισ. δολ.
Η Ιρλανδία οφείλει τώρα να ανακτήσει τους φόρους που δεν καταβλήθηκαν από την Apple στο έδαφός της μεταξύ του 2003 και του 2014, δηλαδή ποσό 13 δισ. δολαρίων, συν τους τόκους», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.
Επισημαίνεται ότι ποσό αυτό είναι περίπου 40 φορές μεγαλύτερο από την προηγούμενη γνωστή απαίτηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από εταιρεία σε τέτοια περίπτωση.
Σύμφωνα με την Κομισιόν το ποσό αυτό θα μπορούσε να μειωθεί εάν άλλες χώρες επιδιώξουν οι ίδιες περισσότερους φόρους από την αμερικανική εταιρεία.
«Η Apple, κατέβαλε φόρο ανάμεσα σε 0,005% και 1%» προσθέτει η Επιτροπή.
Τόσο η Apple, όσο και η Ιρλανδία διαφωνούν με την απόφαση και αναμένεται να την προσβάλουν.
Στα της συνεδρίασης, οριακή άνοδο 0,02% καταγράφει ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, στις 18.506,67 μονάδες.
Επίσης οριακά κινείται και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq (+0,05%), στις 5.234,69 μονάδες, αλλά και ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500 (+0,04%), στις 2.181,21 μονάδες.
Η μετοχή της Apple υποχωρεί κατά 0,71%, στα 106,07 δολάρια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης