Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κανένα περιθώριο άρσης του πολιτικού αδιεξόδου στην Ισπανία δεν επιτρέπουν οι Σοσιαλιστές - «Όχι» στον Rajoy

Κανένα περιθώριο άρσης του πολιτικού αδιεξόδου στην Ισπανία δεν επιτρέπουν οι Σοσιαλιστές - «Όχι» στον Rajoy
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ισπανία θα συνεχίσει να τελεί σε πολιτικό αδιέξοδο το βράδυ της Τετάρτης 31/8, μόλις επτά βουλευτικές ψήφους μακριά από την άρση του πολιτικού της αδιεξόδου
Το ισπανικό Σοσιαλιστικό Kόμμα συνεχίζει να αρνείται κατηγορηματικά να προσφέρει ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση που ευελπιστεί να δημιουργήσει το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα του υπηρεσιακού Ισπανού πρωθυπουργού, Mariano Rajoy, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας συνεργασίας που συνήψε με το κεντρώο κόμμα Ciudadanos.
Η ψηφοφορία εμπιστοσύνης θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, όμως οι Σοσιαλιστές δεν παύουν να επαναλαμβάνουν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση και διάθεση να διευκολύνουν τον Rajoy να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, ούτε καν μέσω της αποχώρησής τους από την ψηφοφορία, η οποία θα του επέτρεπε τουλάχιστον να σχηματίσει κυβέρνηση μειοψηφίας (πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών).
Έτσι, δεν διαφαίνεται τέλος στο πολύμηνο πολιτικό αδιέξοδο της Ισπανίας, καθώς ενώ ο Rajoy αδυνατεί να εξασφαλίσει με τους Ciudadanos τις απαραίτητες 176 βουλευτικές ψήφους που θα επέτρεπαν τη δημιουργία κυβέρνησης, ο πρόεδρος των Ισπανών Σοσιαλιστών, Pedro Sanchez, δήλωσε σήμερα Δευτέρα 29/8: « Είναι ευθύνη του κ. Rajoy να συκεντρώσει τις 176 ψήφους, αποκλειστικά του κ. Rajoy και όχι των Σοσιαλιστών».
Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ισπανία θα συνεχίσει να τελεί σε πολιτικό αδιέξοδο το βράδυ της Τετάρτης 31/8, μόλις επτά βουλευτικές ψήφους μακριά από την άρση του πολιτικού της αδιεξόδου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης