Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nomura: Η ετήσια αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ θα φτάσει το 2% το β’ 6μηνο 2016

Nomura: Η ετήσια αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ θα φτάσει το 2% το β’ 6μηνο 2016
Σχετικά με τη νομισματική πολιτική της Fed, η Nomura προβλέπει αύξηση τν επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιούνιο του 2017
Η ετήσια αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ θα φτάσει ακόμα και το 2% το β’ 6μηνο του τρέχοντος έτους, εκτιμά η ιαπωνική Nomura Holdings, εκφράζοντας έτσι την αισιοδοξία πως η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου θα ανακάμψει μετά το σοκ του β’ 3μήνου 2016.
Υπενθυμίζεται πως το β’ 3μηνο 2016 η ετήσια αύξηση του αμερικανού ΑΕΠ ανήλθε στο 1,1%, ένα ποσοστό πολύ μικρότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.
Όπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση, μέχρι το τέλος του 2018 ο μέσος ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης για τις Ηνωμένες Πολιτείες θα κυμανθεί κοντά στο 1,5%.
Σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, η Nomura προβλέπει πως αν και θα υπάρξει μείωση του αριθμού των θέσεων εργασίας μεσοπρόθεσμα, το ποσό ανεργίας θα παραμείνει στα ιστορικά χαμηλά ή θα υποχωρήσει περαιτέρω, λόγω της συρρίκνωσης του εν δυνάμει εργατικού δυναμικού.
Τα παραπάνω μεταφράζονται σε μειωμένες καταναλωτικές δαπάνες αλλά και συμπίεση των επενδύσεων.
Αναφέρεται πως αρνητικά ενδέχεται να συμβάλλουν και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και η επιβραδυνόμενη ανάπτυξη της παγκόσμια οικονομία.
Σχετικά με τον πληθωρισμό, το 2017 αναμένεται να πλησιάσει τον στόχο του 2% της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve), εξαιτίας της επικείμενης ανάκαμψης στις τιμές πετρελαίου.
Τέλος, σχετικά με τη νομισματική πολιτική της Fed, η Nomura προβλέπει αύξηση τν επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιούνιο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης