Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Παρά τα εμπόδια που «εφευρίσκουν» οι επιτήδειοι, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα γίνει

Παππάς: Παρά τα εμπόδια που «εφευρίσκουν» οι επιτήδειοι, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα γίνει
«Αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού το εάν η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για τις εθνικές εκλογές [Singular Logic] είναι ικανή για την ομαλή διεκπεραίωση του διαγωνισμού»
Το αδιάβλητο της διαδικασίας του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες υπερασπίστηκε σήμερα Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ενώ υπήρξε ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι «αρνείται να υπερασπιστεί την ημιτελή προσπάθεια επί Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον των νταβατζήδων».
«Δεν θα είναι εύκολη διαδικασία. Για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου πρέπει να αποκλειστεί οποιαδήποτε ροή πληροφόρησης μεταξύ των συμμετεχόντων ώστε να μην νοθευτεί η διαδικασία. Μια αντίστοιχη διαδικασία ήταν ο διαγωνισμός για την DIGEA», δήλωσε ο Παππάς αναφερόμενος στη διαδικασία που αναμένεται να ακολουθηθεί την ερχόμενη Τρίτη 30/8 στα γραφεία της ΓΓΕΕ.
«Ο στόχος είναι» τόνισε «να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη για το
Δημόσιο», όπως τόνισε ο ίδιος.
Αναφορικά με τις ενστάσεις των υποψηφίων για το σύστημα κατά την πρόβα τζενεράλε, ο υπουργός σημείωσε ότι ορισμένοι έχουν εφεύρει οποιοδήποτε επιχείρημα για να δημιουργήσουν εμπόδιο και έχουν χρησιμοποιήσει κάθε νομικό επιχείρημα για να παύσει αυτός ο διαγωνισμός.
«Αφήνω στην κρίση του ελληνικού λαού το εάν η εταιρεία η οποία είναι υπεύθυνη για τις εθνικές εκλογές [Singular Logic] είναι ικανή για την ομαλή διεκπεραίωση του διαγωνισμού. Για να αποσοβηθεί και οποιοσδήποτε ηλεκτρονικός κίνδυνος θα υπάρχει και η χειρόγραφη διαδικασία» υπογράμμισε ο Ν. Παππάς.
«Αναρωτιέμαι ώρες-ώρες, αν οι ανακοινώσεις της ΝΔ γράφονται στο Μοσχάτο ή λίγο παρακάτω. Παρακάτω είναι το Φάληρο. Θα ήθελα να ενημερώσω για πολλοστή φορά τη ΝΔ, ότι το αίτημα παγώματος του διαγωνισμού το κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Έρχεται ως ηχώ των υπαρχόντων ιδιοκτησιών και επαναλαμβάνει σε πολιτικό επίπεδο αυτό το αίτημα. Στο επίπεδο της Δικαιοσύνης κατατέθηκε αυτό το αίτημα και απερρίφθη» ήταν το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας αναφορικά με την προσφυγή των καναλιών στο Συμβούλιο της Επικρατείας με στόχο τους την ακύρωση του διαγωνισμού.
«Έχουν υπάρξει 16 νόμοι, 4 εκ των οποίων προέβλεπαν διαγωνιστική διαδικασία. Ποτέ δεν έγινε. Αλλεπάλληλες αποφάσεις του ΣτΕ υπογραμμίζουν το αντισυνταγματικό του προηγούμενου καθεστώτος. Μπροστά στην επαναλαμβανόμενη άρνηση της ΝΔ για τη συγκρότηση ΕΣΡ η κυβέρνησή μας δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά» κατέληξε ο υπουργός.
Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμύνης και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, ο υπουργός Επικρατείας κάλεσε οποιονδήποτε να του δείξει το πώς και το εάν η πολιτική ηγεσία θα μπορούσε με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας.
«Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και η διαδικασία είναι κρυστάλλινη, πέρα από κάθε προηγούμενο» τόνισε.
Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι η ΝΔ αρνείται να υπερασπιστεί την «ημιτελή προσπάθεια επί Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον των νταβατζήδων».
«Ενδεχομένως κάποια στελέχη της να μην ήθελαν να μπει κάποια τάξη σε αυτό το πεδίο» σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «η ηγεσία της ΝΔ αυτή τη στιγμή επιλέγει να ταυτιστεί με αυτά τα συμφέροντα. Τι σημαίνει δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό; Θα ακυρώσει τις άδειες και θα επιστρέψει τα χρήματα;» αναρωτήθηκε ο Παππάς.
Για το ζήτημα του πόσες άδειες «σηκώνει» τελικά η αγορά, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε, ότι είναι λιγότερες από τις σημερινές, προσθέτοντας ότι «η απόφαση των ιδιοκτητών του MEGA να μην καλύψουν τα χρέη του και να κλείσουν το κανάλι, δείχνει ότι δεν είναι ένα σχήμα βιώσιμο. Έχουμε και άλλα σχήματα» συνέχισε, «που η ποιότητα του προγράμματος δεν είναι στα στάνταρ που θα έπρεπε να επιθυμούμε ως ελληνικό κοινό».
Τέλος, αναφερόμενος στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι το οικονομικό πλάνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης βγαίνει χωρίς αύξηση του τέλους, σημειώνοντας ότι η ΕΡΤ είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα αθλητικά και διεθνή γεγονότα και με ψυχαγωγικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, ενώ σέβεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ του Έλληνα πολίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης