Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 50% οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τους traders

Στο 50% οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τους traders
Αλλά μόλις στο 18% για τον Σεπτέμβριο, παρά τα σχόλια στελεχών της Fed
Στο 50% τοποθετούνται οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve - Fed) τον Δεκέμβριο του 2016.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, οι διαπραγματευτές (traders) τοποθετούν τις πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων της Fed στο 50% για τον Δεκέμβριο.
Ενδιαφέρον είναι, ωστόσο, ότι, παρά τις δηλώσεις ανώτερων στελεχών της Fed και της νομισματικής επιτροπής (FOMC) της τράπεζας υπέρ της αύξησης των επιτοκίων, οι πιθανότητες μιας αύξησης του εύρους των επιτοκίων τον Νοέμβριο του 2016 τοποθετούνται μόλις στο 25%, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2016 μόλις στο 18%.
Οι αγορές φαίνεται να μην είναι πρόθυμες να αφομοιώσουν και να αποτιμήσουν τα μηνύματα των στελεχών της Fed, κάτι που ενδεχομένως θα αποδεικνυόταν επικίνδυνο, σε περίπτωση που η FOMC αποφασίσει τελικά την αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα του Δεκεμβρίου.
Η αδυναμία ή απροθυμία των αγορών να αποτιμήσουν μια αύξηση των επιτοκίων αφήνει πολλά περιθώρια αυτές να εκπλαγούν από τις αποφάσεις της FOMC, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Σε κάθε περίπτωση δεν έχει καταστεί σαφές αν τα στελέχη της Fed, αλλά και η ίδια η πρόεδρος Janet Yellen, δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν το μήνυμά τους στις αγορές ή αν κάνουν μια εκπληκτική δουλειά και έχουν πράγματι ως απώτερο σκοπό να προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης