Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (ΛΑΕ): Δείκτης πολιτισμού και ανθρωπιάς κάθε κυβέρνησης η αντιμετώπιση των παιδιών

Στρατούλης (ΛΑΕ): Δείκτης πολιτισμού και ανθρωπιάς κάθε κυβέρνησης η αντιμετώπιση των παιδιών
«Να αφήσει η κυβέρνηση τις φθηνές δικαιολογίες και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες»
Οξύτατη κριτική απέναντι στην κυβέρνηση άσκησε σήμερα (26/8) ο κ. Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας, με αφορμή τα σχεδόν 37.000 παιδιά που έμειναν εκτός των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, λόγω της ανεπαρκούς χρηματοδότησης του σημερινού προγράμματος.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Στρατούλης δήλωσε ότι η αντιμετώπιση των παιδιών αποτελεί πάντοτε δείκτη πολιτισμού και ανθρωπιάς για την εκάστοτε κυβέρνηση, την οποία και κάλεσε να αφήσει τις «φθηνές δικαιολογίες» και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.
Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις του μέλους της ΛΑΕ:

«Ο αποκλεισμός δεκάδων χιλιάδων παιδιών από το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας τους σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, προσθέτει νέα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη σε οικογένειες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και ανέργων και είναι δείγμα κοινωνικής αναλγησίας.
Η κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν ξεχάσει ή αγνοούν επιδεικτικά ότι η αντιμετώπιση των παιδιών ήταν, είναι και πάντα θα είναι ο δείκτης πολιτισμού και ανθρωπιάς κάθε κυβέρνησης, κάθε χώρας και κάθε διεθνούς οργανισμού.
Η κυβέρνηση, αντί να επικαλείται ότι καλύφθηκαν οι δημόσιοι και κοινοτικοί πόροι, που είχε προβλέψει για φέτος, γι΄ αυτό τον σκοπό, θα πρέπει να αφήσει τις φθηνές δικαιολογίες και να προβεί, χωρίς καμία καθυστέρηση, στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να βρεθούν και να αυξηθούν οι πόροι που απαιτούνται για να μην αποκλειστεί κανένα παιδί εργαζομένων και ανέργων από τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, το σχολικό έτος 2016 – 2017».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης