Στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με κοινοτικούς Επιτρόπους την Δευτέρα 29/8 οι Σταθάκης, Τσακαλώτος, Χαρίτσης

Στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με κοινοτικούς Επιτρόπους την Δευτέρα 29/8 οι Σταθάκης, Τσακαλώτος, Χαρίτσης
Τα κυβερνητικά στελέχη θα συναντηθούν με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici και την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Corina Crețu
Στις Βρυξέλλες για συναντήσεις με κοινοτικούς Επιτρόπους, μεταβαίνουν την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016 ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης.
Ο Σταθάκης, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, θα συναντήσουν τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.
Η συνάντηση θα είναι προπαρασκευαστική εν όψει του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου 2016 και σε συνέχεια της επίσκεψης Moscovici στην Αθήνα τον Ιούλιο του 2016.
Επισημαίνεται, ότι ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων ανέλαβε προσωπικά την εποπτεία εφαρμογής της συμφωνίας για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αντικαθιστώντας στο ρόλο αυτό τον Valdis Dombrovskis, ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του - παραιτηθέντος λόγω Brexit - Βρετανός Jonathan Hill.
Σταθάκης και Χαρίτσης θα συναντηθούν με την επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Corina Crețu.
Με την Crețu αναμένεται να συζητηθούν επενδυτικές πρωτοβουλίες που έλαβε το υπουργείο Οικονομίας την τελευταία περίοδο σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), καθώς και η πορεία ταχείας ενεργοποίησης του νέου ΕΣΠΑ και επιτυχούς ολοκλήρωσης του προηγούμενου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS