Διεθνή

Citigroup: Παγκόσμια ύφεση θα προκαλέσει ενδεχόμενη νίκη του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Citigroup: Παγκόσμια ύφεση θα προκαλέσει ενδεχόμενη νίκη του Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ
Ύφεση στην παγκόσμια οικονομία και στις ΗΠΑ λόγω μειωμένων επενδύσεων και κατανάλωσης, αλλά και - βραχυπρόθεσμης διάρκειας - «σοκ» στις χρηματο-οικονομικές αγορές, αν εκλεγεί ο Trump
Παγκόμια ύφεση θα προκαλέσει ενδεχόμενη νίκη του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Donald Trump, στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο του 2016, με την αμερικανική οικονομική ανάπτυξη να δέχεται ισχυρό πλήγμα.
Την εξόχως πολιτική - δευτερευόντως οικονομική - αυτή θέση έλαβε ο αμερικανικός τραπεζικός όμιλος Citigroup σε έκθεσή του την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, στην οποία περιγράφει ένα σκηνικό χάους στις διεθνείς αγορές και ιδιαίτερα αυξημένης πολιτικής αβεβαιότητας στην παγκόσμια οικονομία, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Trump.
Οι αντιδράσεις σε κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετές για να επιφέρουν ύφεση στην παγκόσμια οικονομία και στις ΗΠΑ λόγω μειωμένων επενδύσεων και κατανάλωσης, αλλά και - βραχυπρόθεσμης διάρκειας - «σοκ» στις χρηματο-οικονομικές αγορές.
Αν κερδίσει ο Trump, το Citigroup προβλέπει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα μειωθεί κατά 0,7 έως 0,8 εκατοστιαίες μονάδες, δηλαδή η ανάπτυξη θα υποχωρήσει κάτω από το 2% που ο όμιλος θεωρεί το «κατώφλι» μιας ύφεσης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σε κανέναν δεν προξενεί εντύπωση το γεγονός, ότι ο ίδιος όμιλος που προβλέπει βιβλική καταστροφή στον πλανήτη σε περίπτωση που εκλεγεί ο Trump, εκτιμά πως στις προεδρικές εκλογές θα επικρατήσει η Hillary Clinton, προεδρική υποψήφια του Δημοκρατικού κλίματος.
Στην ίδια έκθεση αναφέρεται, ότι κάποιες από τις αλλαγές που έχουν υποσχεθεί να εφαρμόσουν οι δύο υποψήφιοι αν εκλεγούν, θα δράσουν επιβραδυντικά στην αμερικανική ανάπτυξη, οιοσδήποτε εκ των δύο και αν εκλεγεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης